Esports

Madrid respira Barça

L’equip blaugrana acapara els premis de la Lliga 2009 a la capital de l’Estat coincidint amb la seva millor versió aquest curs

Amb trajo gris i corbata vermella, tots igual, com un sol home, una representació del Barça va passar ahir a la nit com un cicló per Madrid per acaparar els premis de la Lliga 2008-2009 i tornar ràpidament a Barcelona. Amb Joan Laporta i Florentino Pérez de costat a la mateixa taula, Dani Alves –millor defensa–, Xavi –millor migcentre–, Iniesta –millor migcampista ofensiu–, Messi –millor davanter i MVP– i Busquets –jugador revelació– van rebre un guardó –Iniesta a mans de Jorge Valdano–, coincidint amb el dia després que el Barça mostrés la seva millor versió aquesta temporada.

També va ser premiat Pep Guardiola com a millor entrenador, però el tècnic no es va desplaçar a Madrid i en lloc seu el va recollir Manel Estiarte. També hi va haver nominats Piqué i Touré. El Barça, premiat també com a campió, ho va guanyar tot a excepció de la categoria de millor porter, que se’l va endur Iker Casillas, l’únic jugador madridista que hi havia a la gala. Sol, rodejat. Però ni així va quedar relegat el seu homòleg del Barça, Valdés, que al matí, també a Madrid, va rebre el trofeu Zamora –el segon que guanya després del 2005– al porter menys golejat.

La línia a seguir
Tot plegat era un reconeixement, unànime, una mena de tribut de la professió, a l’extraordinari campionat passat del Barça, però la sort per a l’entitat barcelonista és que el panorama gairebé no ha canviat. Amb el 6-1 contra el Saragossa, el campió presenta xifres iguals o millors que fa un any. Per exemple, en el balanç golejador, una de les estadístiques que més valora Guardiola, el conjunt català arriba al més 19 gols (23 a favor i 4 en contra), que suposa el segon millor registre de la història del club –gairebé 80 Lligues– a la jornada vuit. Només a la temporada 1958-59 –amb Helenio Herrera a la banqueta i títol final– el Barcelona en sumava un més 20 (23 gols marcats i 3 encaixats).

Precisament aquell any és l’únic, al costat del curs 2004-05 –la primera Lliga de Rijkaard– i 1968-69, en què el Barça portava a aquestes alçades menys gols rebuts que ara. Tres, tres i dos –rècord del club i de la història de la Lliga–, respectivament. El Barça actual n’ha encaixat quatre, com la temporada 1993-94 –la quarta Lliga de l’era Cruyff– i la 1984-85 –la Lliga de Venables–. Millor que els set que Valdés havia rebut fa un any.

“Una gran temporada, com aquesta que hem iniciat. El ritme de joc és bo i atractiu. Esperem seguir en la línia de l’any passat”, va afirmar el secretari tècnic, Txiki Begiristain, present al sopar de Madrid. “Tant de bo tot segueixi així”, van ser les paraules de Messi en recollir els dos trofeus, als quals el mes que ve pot afegir la Pilota d’Or i el FIFA World Player. A un mes del Barça-Madrid, els Xavi, Messi i companyia van ser homenatjats a Madrid com difícilment es repetirà. Set premis de vuit en aquesta primera edició dels guardons de la LFP van volar cap a Barcelona. “Gràcies”, va agrair Laporta en nom del club.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.