Esports

El fitxatge de Cruyff, "un compromès entrebanc" per als nacionalistes catalans segons 'The Times'

El nomenament de Johan Cruyff com a nou entrenador de la selecció catalana torna a posar Catalunya al món

El nomenament de Johan Cruyff com a nou entrenador de la selecció catalana de futbol ha acaparat l'atenció dels mitjans de comunicació d'arreu.

Diaris digitals com el The New York Times, els britànics The Guardian i la BBC, i la revista Sportsillustrated versió online, s'han fet ressò de la notícia a través de les diferents agències de comunicació.

En els articles, es destaca sobretot la trajectòria futbolística de Cruyff com a jugador i com a entrenador a nivell internacional, i que la selecció catalana de futbol no té el permís ni de la FIFA ni de la UEFA per jugar en competicions oficials. Ara bé el The Times ha anat una mica més enllà.

Sota el títol Johan Cruyff, new coach of Catalan football team, refuses to speak Catalan (Johan Cruyff, nou entrenador de l'equip català de futbol, es nega a parlar català), l'article posa l'accent en “el compromès entrebanc” que suposa aquest fitxatge per als nacionalistes catalans, ja que l'holandès no sap català.

En l'article, Graham Keely, periodista que també va signar fa un parell de mesos un article sobre la degradació de La Rambla, opina que a Cruyff li tocarà jugar, pel tema de la llengua, “un altre tipus de joc” i destaca que el tècnic holandès “es dirigirà als seus jugadors en castellà”.

Keely aprofita també per parlar de Catalunya, de la qual diu que és “un racó ferotjament nacionalista” de l'Estat espanyol, que “es considera ella mateixa una nació”, que promou la seva llengua internacionalment i que obre ambaixades (aquest terme el posa entre cometes) arreu del món.

El periodista es posa també amb la llengua que s'utilitza per a l'escolarització i per les gestions empresarials, “totes les lliçons a les escoles són en català i els alumnes aprenen espanyol només tres hores a la setmana”. I continua, “la llei sobre la llengua obliga els negocis a fer servir el català o a afrontar multes”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.