Esports

Jacques Rogge serà president del COI fins a l'any 2013

Jacques Rogge ha estat reelegit president del COI fins al 2013 per una majoria aclaparadora de 88 vots a favor i només 1 en contra durant la 121a sessió de l'organisme olímpic, que se celebra a Copenhaguen

El belga Jacques Rogge ha estat reelegit aquest divendres, tal com estava previst, com a president del Comitè Olímpic Internacional (COI) fins a l'any 2013.

De fet, durant la 121a assemblea del COI a Copenhaguen, Rogge ha estat escollit per una majoria aclaparadora de 88 vots a favor i només 1 en contra, a més de tres abstencions.

El doctor, que va arribar a la butaca presidencial l'any 2001, en substitució de l'ara president d'honor, l'espanyol Juan Antonio Samaranch, complirà el seu segon cicle després que el primer abastés un total de vuit anys.

Esportista olímpic, de 67 anys, va competir en vela en els Jocs de Mèxic del 1968, a Munic el 1972 i a Mont-real el 1976, encara que també va ser membre de la selecció belga de rugbi, esport que, en la seva versió a 7, podria entrar avui en el programa per als Jocs del 2016 a Rio de Janeiro.

Concretament, l'organisme ha de determinar si als Jocs de Rio de Janeiro hi seran el golf i el rugbi a 7 com a esports olímpics. Tots dos esports ja havien estat presents en una olimpíada, però fa prop d'un segle.

Del 1900 al 1904, el golf va ser olímpic i ho podria tornar a ser, amb una competició que inclouria els 60 millors homes i les 60 millors dones del món. El rugbi també podria tornar a ser olímpic, després que ja ho va ser del 1900 al 1924, però en aquest cas en la versió de 15 jugadors.

"Ens queda molt per fer. Escurçarem les diferències esportives entre els països desenvolupats i en vies de desenvolupament, i entre els homes i les dones. Redoblarem els nostres esforços per posar l'esport al servei de la humanitat, per inspirar igual joves i vells, per donar als atletes l'oportunitat de donar exemple", ha assegurat Rogge després de la seva reelecció com a president del COI.

Rogge és el vuitè president del COI, i durant el seu mandat l'organisme ha emprès una sèrie de reformes, com el programa olímpic, millores en els aspectes jurídics, el programa antidopatge i passos per a ajustar al màxim possible el cost i la grandària dels Jocs.

El seu pitjor moment va ser quan va haver d'afrontar el cas de corrupció pels Jocs d'Hivern celebrats a Salt Lake City el 2002. "Hem aconseguit moltes coses junts, estic orgullós del nostre rècord d'assoliments en els últims vuit anys. Continuarem realitzant extraordinaris Jocs, i vigilarem i enfortirem els nostres actius", va sentenciar el dirigent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES