Esports

L'Espanyol espera poder prémer l'«off» de la calculadora a La Romareda

L'equip blanc-i-blau vol deixar de fer càlculs i segellar avui la salvació a Saragossa. Amb un empat i una carambola els periquitos podrien assolir l'objectiu. El Saragossa és a dos punts del pou i un triomf encara no el salvaria

Com la majoria d'equips que lluiten pel títol de lliga, per una plaça en la Champions o en l'Europa League o per la assolir la permanència, l'Espanyol i el Saragossa viuen aferrats a la calculadora a tres jornades per al final de la temporada. Els catalans i els aragonesos matemàticament encara no han assolit el seu objectiu: la salvació. Avui, després del duel en què s'enfronten tots dos, un d'ells haurà de continuar apel·lant als números per saber si es manté en la categoria. L'equip de Mauricio Pochettino és el que més a prop està de la seva fita de salvar-se. Els blanc-i-blaus, que ahir van veure com el Tenerife perdia al Camp Nou, estan sis punts per sobre de la zona de descens i, si sumen un punt avui a La Romareda, podran certificar la permanència a dues jornades del final. El punt serà sinònim de salvació sempre que el Valladolid no guanyi avui en la visita al Calderón. Si l'equip de Clemente no suma els tres punts, la salvació de l'Espanyol serà una realitat sempre que els periquitos puntuïn a Saragossa. Si els val·lisoletans guanyen, en canvi, l'empat només atorgaria la salvació a l'equip barceloní si el Màlaga marxés amb les mans buides de la seva visita a l'Athletic a San Mamés.

Més complicat ho té el Saragossa, que si guanya avui encara no tindrà la salvació al sac. Els aragonesos estan a dos punts de la zona de perill i, com a màxim, podrien escapar-se a cinc punts del descens, i en quedarien sis en joc just acabar la jornada.

Per al partit d'avui els dos equips tenen diverses baixes. L'Espanyol té quatre absències. Pochettino, una jornada més, no pot disposar dels lesionats Javi Chica, Javi Márquez, Baena i De la Peña, mentre que el Saragossa té un home més en la seva llista d'absències. Diogo, Laguardia, Pennant i el màxim golejador del Saragossa, Suazo, veuran el partit des de la graderia per lesió juntament amb el seu company Jarosik, que complirà un partit de sanció.

Per al partit, l'Espanyol recupera els argentins Forlín i Nico Pareja que després d'haver estat castigats per sanció la jornada passada contra el València, tornaran a l'onze titular de Pochettino. Forlín, en vista de la baixa de Baena i Javi Márquez, tornarà a ser la parella de Moisés Hurtado al mig del camp, un fet que obligarà Joan Verdú a avançar la seva posició a la mitja punta, el seu lloc preferit. Així mateix, Pareja tornarà a l'eix defensiu i formarà amb Víctor Ruiz, que en la jornada passada va jugar acompanyat del juvenil Jordi Amat.

Al marge d'assolir la salvació i prémer l'off de la calculadora per guardar-la fins a la temporada que ve, l'equip blanc-i-blau encadenaria dues victòries fora de casa per primera vegada en la temporada. De fet, els jugadors de l'Espanyol només han guanyat dos partits a fora aquesta temporada –a la Corunya i Almeria–. El conjunt català no guanya dos partits consecutius a fora de casa des de la temporada 2007/08. Va ser el 6 d'octubre del 2007 amb Ernesto Valverde a la banqueta. L'Espanyol aquell dia s'imposava 1-2 a Mestalla i quinze dies abans havia conquerit els tres punts al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla (2-3).

Fitxa prèvia
SARAGOSSA: Roberto, Ponzio, Pablo Amo, Contini, Obradovic, Gabi, Edmílson, Eliseu, Abel Aguilar, Ander Herrera i Colunga.
ESPANYOL: Jameni, Roncaglia, Pareja, Víctor Ruiz, David Garcia, Forlín, Moisés, Verdú, Coro o Callejón, Luis García i Osvaldo.
ÀRBITRE: Iturralde González (Col·legi Basc).
ESTADI: La Romareda, 20.00 h (PPV).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El Braithwaite i l'Espanyol
Martin Braithwaite

Una relació tòxica

barcelona
 

Olimpíada albanesa

 
 

El Bàsquet Girona se suma al Barça i farà una gira a la Xina

GIRONA
 

De Jong, en espera

barcelona
 

I demà, diumenge

barcelona
 

El Montpeller apuja el llistó

girona
 

Mercat en ‘stand by’

girona