Esports

Laporta: "M'agradaria que la distinció a Cruyff fos compartida per tot el barcelonisme"

El president del FC Barcelona ha atorgat a Johan Cruyff la insígnia que el distingeix com a president d'honor del club, en un acte solemne al qual han assistit uns 200 convidats

Johan Cruyff ja és president d'honor del FC Barcelona. I ho és perquè, d'aquesta manera, la junta directiva del club, per unanimitat, ha volgut reconèixer "una persona que ho ha donat tot pel barcelonisme" i que va encetar "l'era moderna del Barça".

I precisament per això el president de l'entitat, Joan Laporta, no entén les crítiques que ha rebut per aquesta decisió. "M'agradaria que aquesta distinció fos compartida per tot el barcelonisme", ha remarcat durant l'acte de proclamació.

I és que, segons Laporta, es proclama Cruyff president d'honor "pels mèrits obtinguts, que no els pot discutir ningú, com a jugador i com a entrenador, i perquè és el creador d'un estil de joc que ha impulsat el Barça en els últims anys, una manera d'entendre el futbol que és també una manera d'entendre la vida".

Aquesta manera d'entendre el futbol i la vida es resumeix, en paraules de Cruyff, en un sol concepte: divertir-se. "Un concepte bàsic en el meu pensament, hem de divertir-nos, treballant amb rigor, però cal divertir-se. Si fas les coses amb un somriure, treus el millor d'un mateix. I la gent ho nota, i li agrada", ha explicat el president d'honor del Barça. 

Laporta ha estat l'encarregat d'atorgar-li la insígnia que el distingeix com a president d'honor, moment en què Cruyff s'ha mostrat visiblement nerviós i emocionat.

Johan Cruyff va arribar al FC Barcelona l'estiu del 1973 i es va convertir oficialment en el primer estranger de la Lliga, després que es determinés que el campionat espanyol quedava obert a jugadors d'altres països, tot i que ja existia la fórmula dels oriünds (amb descendència espanyola) i l'acceptació d'alguns procedents de l'est com Kubala o Puskas. Quan va arribar el Barça portava 14 anys sense guanyar cap títol, i aquell mateix any va aconseguir la Lliga per a la vitrina blaugrana.

Va arribar procedent de l'Ajax d'Amsterdam i va ser al Barça durant cinc temporades. Posteriorment, va jugar als Estats Units i va tornar a Europa per acabar la seva carrera al seu país, on també es va iniciar com a tècnic a l'Ajax i va fitxar com a entrenador pel Barça el 1989, fins que el 1996 va ser acomiadat. Retirat del futbol, va acceptar l'any passat fer-se càrrec de la selecció catalana.

A l'acte hi han assistit uns 200 convidats, persones que en algun moment van treballar al costat de l'holandès, i també membres de l'actual Barça. Entre els assistents hi havia els quatre capitans del primer equip de futbol (Puyol, Xavi, Iniesta i Valdés), l'actual entrenador, Pep Guardiola, i l'expresident Raimon Carrasco, entre d'altres.

Cruyff ha volgut tenir unes paraules per a Armand Carabén, una de les persones que el va portar a Barcelona, de qui va aprendre, segons ha dit, "tot el que sap del catalanisme, i per això el conec bé".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.