Esports

L'últim alè del Camp Nou

Guardiola demana a l'afició que no només disfruti de la festa per la Lliga i Copa sinó que animi l'equip abans de Roma

L'embolcall del partit és més important que el partit en si. És una nit en què l'essència està en la forma; en què el fons de la qüestió està no en el què hi ha en joc davant l'Osasuna, sinó en com homenatjar uns jugadors que dimecres seran a Roma amb l'objectiu de prendre-li al Manchester United la corona de campió de la Lliga de Campions. Avui toca festa, però que els aplaudiments d'agraïment o de satisfacció per una temporada que s'acabarà jugant a doble o tres (per allò del triplet) també siguin d'ànim, va demanar Pep Guardiola.

Màximes revolucions
El Barça necessita marxar cap a la finalíssima europea amb les millors sensacions, i això passa per un triomf, però, sobretot, perquè l'equip es carregui d'energia amb l'alè de l'afició en l'últim partit de la temporada al Camp Nou.

La nit serà llarga a l'estadi. Tot i que Guardiola alinearà un onze ple de novetats, l'Osasuna, que necessita puntuar per quedar-se a Primera, proposarà un matx de màximes revolucions. I després dels 90 minuts, més emocions: festa de música i pirotècnia i parlaments de la plantilla amb la Copa i la Lliga en mà. "No m'he preparat cap discurs. Estic pensant en l'Osasuna ara. Però sí que m'agradaria que vingués molta gent i que es fessin seu els dos títols. M'agradaria que ens exigissin el màxim i que ens donessin ànims per dimecres, perquè fem un bon partit a Roma", va indicar Guardiola.

El tècnic de Santpedor va assegurar que tot i que l'alineació vindrà marcada per molts condicionants (la proximitat del matx de Roma, les lesions d'Alves, Márquez, Henry i Iniesta i la limitació federativa d'alinear un màxim de quatre jugadors del filial) l'equip es prendran el partit "amb una serietat total" i en absolut desvirtuarà la competició davant un equip en zona de descens. "Que no ens facin culpables a aquestes alçades del que pugui succeir en el futur. Som el Barça i anirem a fer un bon partit, com a Mallorca, que vam donar la cara i vam poder guanyar", va raonar.

El quid de l'alineació és saber si Guardiola donarà minuts a Sylvinho perquè agafi ritme en previsió que pugui ser titular al lateral esquerre a Roma, o si el reservarà per evitar riscos, disjuntiva que també és aplicable a Eto'o. El camerunès vol jugar perquè persegueix la Bota d'Or, però el tècnic medita si donar-li 60 minuts o 30 per no desgastar-lo abans de la final. Mínims dubtes en una nit clara i amb estrelles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Qui té dret a fer vaga?

FILÒSOF
 

La primera flama

Girona
 
 

Golejada per esvair dubtes

Barcelona
 

Punter afina i el Barça segella una altra victòria

Barcelona
 

Lluny, també és un curs diferent

Girona
 
Jofre Carreras
JUGADOR DE L’ESPANYOL

“El futbol em resulta terapèutic”

sant adrià de besós
 

Si es fa un mal joc, es perd

BADALONA