Esports

Ultimàtum a Valdés

El Barça exigeix ja una resposta del porter català perquè si refusa la renovació en fitxarà un altre. El club blaugrana ha augmentat l’oferta a 6,5 milions, però l’agent de Víctor en vol 9

El Barça i Víctor Valdés se senten íntimament condemnats a entendre’s, a concretar la renovació, però la realitat de la negociació els ha posat en una tessitura complicada. L’entitat blaugrana no pensa augmentar la seva última oferta i ha exigit ja una resposta del porter català. Segons fonts solvents del club, si no hi està d’acord es tancarà la carpeta Valdés –a qui encara li quedarà un any de contracte– i es fitxarà un altre porter que pugui competir per la titularitat.

Malgrat diverses reunions, les diferències entre el Barça i Valdés es mantenen importants. La setmana passada, Txiki Begiristain va traslladar al pare del futbolista, José Manuel, i al seu agent, Ginés Carvajal, un augment d’un milió d’euros en l’oferta barcelonista –de 5,5 milions a 6,5 i quatre temporades, fins al 2014–, però els representants de Víctor Valdés no van moure’s ni un mil·límetre en els nou milions d’euros anuals que demanen. Aquesta fitxa situaria Valdés per sobre dels salaris de Xavi i Iniesta.

La corda està tensada i davant d’això Joan Laporta es va mostrar sorprès i va convidar Valdés i el seu entorn a reflexionar sobre el que li ofereix el Barça. De fet, en alguns sectors del club hi ha la sensació que Valdés potser està massa allunyat de la negociació, com si Carvajal –expert a treure grans contractes– manegés extremadament a la seva manera les converses i les xifres.

Sigui cert o no, el Barça considera que l’oferta que li ha presentat a Valdés és molt bona i no veu factible incrementar-la perquè, a més, això comportaria fer entrar en crisi l’escala de sous de la resta de la plantilla. A part, el club no té constància de cap altra oferta per Valdés i està convençut que cap equip pagarà el que demana. El Manchester, que té Van der Sar amb 39 anys, ha sonat entre els pretendents.

Asenjo, a punt
Amb tot, i a pesar que el Barça segueix confiant en un acord final, ja té clares les alternatives i sobretot un nom: Sergio Asenjo, del Valladolid, de 19 anys, internacional espanyol sub-21 i que els serveis tècnics del Barcelona han anat seguint les últimes temporades. El traspàs rondaria els cinc milions d’euros. Un altre dels futuribles seria el porter del Mallorca, Miquel Àngel Moyà, de 25 anys. L’operació tampoc resultaria excessivament costosa.

Pel que fa a les altres renovacions semblen estar una mica més encarrilades: Carles Puyol i Rafa Márquez tenen sobre la taula ofertes fins al 2012 i tots dos han expressat la seva ferma voluntat de continuar al Camp Nou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.