Esports

Guardiola: «Al Bernabéu no s'acaba el món»

El tècnic del Barça preferiria perdre el clàssic i guanyar en les altres vuit jornades · Demana la mateixa intensitat que l'equip va exhibir a Londres

El missatge que Pep Guardiola vol enviar als seus jugadors és que no serà el clàssic de la setmana que ve, el que decidirà la lliga, sinó la regularitat que el Barça i el Madrid puguin mantenir durant les nou jornades que encara s'han de disputar. Un punt de vista que pretén utilitzar per motivar l'equip en partits com el d'avui, eclipsats no només per la visita al Bernabéu –dissabte vinent– sinó també per la tornada de la Champions –dimarts–: «El món no s'acaba al Bernabéu. Prefereixo guanyar tots els altres partits que ens resten que el del Madrid.» Un argument poc popular però incontestable des del punt de vista estadístic: «Si ho féssim, sumaríem 98 punts i tindríem moltes possibilitats de guanyar la lliga. Hi ha equips que l'han guanyat amb 74! I si llavors el Madrid no fallés i guanyés la lliga, només podria aixecar-me i aplaudir-los, perquè haurien fet una gran temporada.» En aquest punt de la temporada, el principal repte del tècnic és evitar que l'equip se centri només en els grans objectius i que no abandoni mai el treball del dia a dia. «Hi ha una tendència a parlar molt de l'últim partit i del que vindrà, i no del present. Però el que va passar contra l'Arsenal no es repetirà. Hem d'intentar mantenir el mateix to, la mateixa intensitat, però rematar onze vegades a porteria en quinze minuts només passa un cop a la vida.»

El primer tram del camí que condueix al títol és l'Athletic, que visita el Camp Nou situat en places de UEFA: «La temporada passada ens hi vam enfrontar quatre vegades, i aquesta ja ho hem fet tres cops; ens coneixem bé. Estan fent una molt bona temporada i això els ha donat confiança en el seu joc.» Si durant la setmana alguns jugadors de l'Athletic han insinuat que recorreran a un joc fort i agressiu per intentar arrencar algun punt del Camp Nou, Pep Guardiola es va mostrar poc preocupat per aquesta possible duresa: «Ja hem disputat molts partits tan durs com aquest, i hi ha uns àrbitres que són els encarregats d'aturar-ho, això. De totes maneres, quan hi ha molt joc de contacte és errada nostra; vol dir que no juguem amb la rapidesa ni amb la intensitat necessàries.» Respecte a l'Athletic, no és cap secret que una part molt important del seu joc ofensiu passa per Fernando Llorente, tot un referent: «Si van jugar una final de copa i van arribar lluny a l'Europa League, no és casualitat. Llorente és molt alt, i ens hem de protegir d'ell, però l'Athletic és un equip que ja fa temps que juga al mateix i té altres coses que hem de vigilar.»
Satisfet amb Ibra, més enllà dels gols

Amb sis gols en els últims cinc partits, Ibra està sent un dels jugadors més determinants en aquest tram crucial de la temporada, però Guardiola va voler deixar clar ahir que no valora el rendiment del suec en funció dels gols: «És veritat que ara fa gols, però també fa moltes altres coses per a l'equip, i ja les feia abans.» A més, també va defensar la importància d'Henry, tot i que a Londres va ser suplent i només va disputar l'últim quart d'hora: «Tití ens dóna moltes coses, i si no ens en dóna més és perquè no el faig sortir. Contra el València, per exemple, no ens hauria donat aquella amplitud, no sé si hauríem guanyat.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.