Esports

Rafa Nadal es posa a prova al Canadà

El manacorí reapareix amb victòria en un partit-test al quadre de dobles, però avisa que guanyar a Mont-real "és gairebé impossible”

Rafa Nadal torna a les pistes. Després de prop de dos mesos i mig sense competir oficialment per culpa de la tendinitis que pateix als genolls, el tenista manacorí va tornar a jugar aquesta matinada, hora catalana, en un partit de dobles, formant parella amb Francis Roig, al Masters 1000 del Canadà, que aquest any es disputa a Mont-real.

Nadal i Roig van guanyar el partit (7-5, 6-4) davant els serbis Djokovic i Vemic, però aquesta no era la qüestió, sinó provar-se de cara al seu debut al torneig individual, que es produirà demà, contra el vencedor del partit de primera ronda que ha d’enfrontar el valencià David Ferrer i el serbi Viktor Troicki. “Sé que guanyar aquí a Mont-real és gairebé impossible, perquè la lesió encara és molt recent i no estic preparat, però faré el que pugui”, va reconèixer el manacorí en la roda de premsa prèvia al torneig canadenc.

Quan li van preguntar respecte a les possibilitats que té de guanyar l’Open dels Estats Units –començarà el 31 d’agost–, que és l’únic Grand Slam que falta en el seu palmarès, Nadal va ser molt sincer: “És impossible pensar en això. Em parleu de guanyar l’Open dels EUA i jo parlo d’agafar la forma i de recuperar-me al cent per cent de la meva lesió”.

Treballar molt
Per assolir aquest objectiu, però, Nadal comenta que “no sé quantes setmanes necessitaré. Treballaré molt per estar llest com més aviat millor. Després d’haver patit una lesió i no haver pogut competir, un ha d’estar segur de trobar-se al cent per cent. Primer he de comprovar que físicament resisteixo i després ja aniré agafant confiança en el joc”.

Nadal comença la gira del ciment nord-americà amb el repte de recuperar tan aviat com pugui el nivell que el va portar al número 1 mundial i tornar-se a instal·lar en un cim del tenis que li va arrabassar Roger Federer . Al mateix temps, Nadal també ha de controlar Andy Murray, que, segons els resultats de Mont-real, pot acostar-se molt al segon lloc del manacorí. A la llista de l’ATP que es va fer pública ahir, Federer és primer, amb 11.060 punts, i el segueixen Nadal (9.285), Murray (8.260) i Djokovic (7.380). A Mont-real, el guanyador sumarà 1.000 punts i el finalista, 500.

Rafa Nadal ha guanyat dues vegades el torneig canadenc, els anys 2005 i 2008, on el gruix de l’elit del tenis mundial es tornarà a veure les cares després de cinc setmanes sense competicions tenístiques de primer nivell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.