Esports

Xavi: "Ens hem de refer del pal"

El migcampista català admet que l'equip està trist, però que tenen molta il·lusió per la lliga. Lamenta l'eliminació d'Europa per l'afició, que els va donar molt suport. Veu positiu el canvi de mentalitat dels culers, que ara són guanyadors

La decepció ha estat gran. Molt gran. I no només perquè s'ha escapat la possibilitat de jugar la segona final de la lliga de campions consecutiva, sinó perquè, a més, la seu escollida era el Santiago Bernabéu, l'estadi de l'etern rival.

Però el temps de dol no està permès al Barça de Guardiola, que demà sí que té una final en la lliga al camp del Vila-real, un equip que sembla que ha recuperat la forma amb el canvi d'entrenador. "Queden quatre finals i les hem de guanyar totes quatre si volem ser campions. Ens hem de refer d'aquest cop i continuar perquè tenim molta il·lusió en aquesta lliga", va afirmar Xavi, que creu que els madridistes pensen que és en aquesta jornada quan poden ensopegar.

El migcampista no creu que l'eliminació contra l'Inter de Milà els passi factura en la lliga ni que s'ensorrin perquè, segons va explicar, han d'afrontar el tram final amb "optimisme" i amb el mateix "caràcter guanyador", ja que poden completar una temporada "fantàstica" si s'enduen el que seria el quart títol de l'exercici després de les dues supercopes i el mundial de clubs.

Intentant treure la cara positiva a l'eliminació, Xavi es va felicitar per la gran comunió que hi va haver entre l'afició i l'equip i per haver aconseguit capgirar de dalt a baix l'idiosincràsia pessimista del seguidor blaugrana. "Ens sentim orgullosos d'aquesta afició i d'haver contribuït a aquest canvi de mentalitat".

Abans, al club hi regnava el pessimisme i la cultura del "ai, ai", i ara la gent està convençuda de guanyar i remuntar. Precisament, per l'actitud que van mostrar els seguidors i per tot el suport que van tenir en els dies previs, el cop encara els fa més mal. "Estem encara més dolguts perquè l'afició ho va donar tot i més, i a nosaltres ens va faltar un gol", va dir, que se sent "dolgut" per no haver pogut oferir la final als seguidors.

Repassant l'eliminatòria contra l'Inter, Xavi va reconèixer que l'"ansietat i la tensió" que va envoltar el duel els va afectar negativament però considera que la clau de la derrota s'ha d'anar a buscar en el partit d'anada jugat a Itàlia. "Vam fallar, no vam estar fins ni vam fer el nostre futbol".

La victòria de l'estil conservador del conjunt de Mourinho per sobre del preciosista i basat en la possessió del Barça no fa canviar gens ni mica la percepció de Xavi, que valora molt més la proposta blaugrana. "És el seu futbol, la seva manera de jugar, penjats del travesser. Tot és respectable, però a nosaltres no ens agrada jugar així", va assenyalar el migcampista, que també va lamentar les "simulacions i estratagemes" dels italians. Xavi, que serà neutral en la final del 22 de maig, tampoc va voler continuar polemitzant amb Mourinho pel seu incident amb Valdés en finalitzar el partit. "És així, què hi farem".

És dubte per al partit contra el Vila-real, però ell confia ser-hi
Les males notícies mai no vénen soles i a l'eliminació de la lliga de Campions s'hi va sumar la lesió de Xavi Hernández, que en aquests moments és dubte per al partit de demà contra el Vila-real.

El migcampista no va poder participar en l'entrenament, i al costat del doctor Medina va marxar a un centre mèdic per sotmetre's a unes proves que van confirmar que té una petita lesió al soli de la cama esquerra i que la seva disponibilitat per al duel contra el Vila-real dependria de la seva evolució.

Xavi va admetre que tenia molèsties des de feia "tres o quatre dies", però també va deixar molt clar que farà tots els possibles per jugar al Madrigal: "Ens hi juguem molt", ja que l'equip no pot fallar si vol continuar mantenint el lideratge en la lliga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.