Esports

El capità torna a casa

L’Espanyol accelera els tràmits burocràtics i aconsegueix repatriar el cos de Dani Jarque aquesta matinada.  La capella ardent del jugador s’instal·larà aquest dimarts al nou estadi de Cornellà

El cos de Dani Jarque arriba aquesta matinada a Barcelona després d’una llarga i intensa jornada de tràmits burocràtics duts a terme per la delegació de l’Espanyol present a Florència, encapçalada pel president Dani Sánchez Llibre, amb el suport de l’ambaixada espanyola a Itàlia i del govern de la Generalitat de Catalunya. Dilluns li han fet l’autòpsia, el resultat definitiu de la qual podria trigar un parell de setmanes a saber-se, i aquest matí quedarà instal·lada la capella ardent a l’estadi de Cornellà.

Un cop feta l’autòpsia al jugador català, que va començar a fer-se a les deu del matí i va durar gairebé tres hores, va ser el moment d’intensificar els tràmits per mirar de tornar a casa com més aviat millor. I no era fàcil, tenint en compte que quedava paperassa per enllestir i que l’aeroport de Florència tancava a les deu de la nit. “Els tràmits són llargs, però estem corrent molt i diria que hem fet les coses en una tercera part del temps habitual”, va explicar el secretari general de la vicepresidència de la Generalitat, Rafael Niubò, que va arribar a la ciutat italiana al migdia, amb Sánchez Llibre i Germán de la Cruz.

Un últim tràmit
De mica en mica, es van anar superant els passos –es va aconseguir, primer, que l’aeroport ampliés el seu horari fins a la mitjanit, i després que estigués obert tota la nit–, fins que només va quedar un últim tràmit que podia allargar el retorn fins l’endemà. “S’està lluitant amb totes les possibilitats perquè tenim el compromís moral de portar el Dani a Cornellà o Sant Boi, allà on diguin els pares –deia el president blanc-i-blau–. Però falta una cosa, que és una norma a Itàlia, i que és trobar una mena de vigilant que tanqui la caixa. I l’estem buscant”. I després d’hores d’incertesa el van trobar per poder tornar per fi cap a casa.

El retorn s'ha produit a partir de tres quarts de tres de la matinada. Un cop a Barcelona, les restes del jugador seran traslladades al tanatori de Sant Boi i posteriorment s'instal·larà la capella ardent a la llotja del nou estadi de Cornellà. Durant el matí estarà oberta únicament a familiars i amics, mentre que a partir de les dues del migdia i durant la tarda estarà oberta al públic.

Mentrestant, a Barcelona, el vicepresident de l’Espanyol, Joan Collet, va fer una compareixença de premsa al costat de Màgic Díaz, representant de la família Jarque i mànager del jugador, per explicar els detalls de la capella ardent. S’instal·larà avui, a partir de les dues del migdia, a la llotja presidencial de l’estadi, estarà oberta fins a les sis de la tarda, i s’hi accedirà per la porta 25. Al seu torn, Màgic Díaz va voler agrair les mostres de suport rebudes “en nom dels pares, la germana i els oncles del Dani, de la Jessica i de la petita Martina, que amb el pas dels anys tindrà el record i la imatge dels vostres aplaudiments al costat del somriure del seu pare”.
Samarreta especial

D’altra banda, l’Espanyol va donar ordres a les seves botigues que no cobrin a tots aquells simpatitzants que els demanin estampar a la seva samarreta el nom de Jarque o el número 21 que lluïa el jugador damunt dels terrenys de joc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.