El Madrid guanya el derbi amb l'Atlètic (2-3) en un enfrontament de domini blanc

El porter Casillas torna a tenir una actuació decisiva

Demostrat empíricament. Si el Madrid es troba en una situació complicada el millor remei per recuperar-se és enfrontar-se a l'Atlètic. Ahir la història es va tornar a repetir -sembla que els matalassers afrontin els derbis amb un sentiment d'inferioritat incorregible- i només amb uns minuts el conjunt blanc va saber aprofitar, un cop més, la fragilitat mental del rival per deixar decidit el partit des del començament.

Durant la setmana Quique Sánchez Flores va tractar de mentalitzar els seus jugadors per evitar aquest tipus de situacions habituals en els últims anys, però en cinc minuts tot se'n va anar en orris, amb Kaká traient profit d'una ingenuïtat de Cléber Santana i obrint el marcador amb un xut des de fora de l'àrea. Els esquemes del tècnic madrileny van quedar fets a miques i els matalassers no van saber reaccionar, mentre els blancs van aprofundir en la ferida ampliant el seu avantatge un quart més tard en una nova acció ofensiva de Marcelo.

Expulsió de Ramos
El Madrid tenia controlat i tenallat el rival i fins i tot es preveia una nova humiliació després que Higuaín, ja ben entrada la segona part, fes el 0-3 després de robar-li la cartera a Perea. No obstant això, i quan ningú ho esperava, el matx patia un gir espectacular quan, a falta de deu minuts, l'Atlètic es va col·locar a només un gol d'anivellar el duel.

Els blancs ja duien alguns minuts en inferioritat per expulsió de Ramos, i primer Forlán i dos minuts més tard Agüero, després de deixar assegut Pepe, col·locaven al marcador un 2-3 que feia perillar la victòria madridista. Els últims minuts van ser eterns per als blancs, amb constants arribades locals, però Casillas i la falta de punteria local van permetre al Madrid mantenir-se a un punt del Barça.