Esports

Guardiola: "Pot ser que perdent al Madrigal siguem campions"

El tècnic blaugrana intenta treure urgències a l'equip després de quedar fora de la final de la Champions

Josep Guardiola ha intentat descarregar de pressió el seu equip davant el partit que aquest dissabte enfrontarà el FC Barcelona contra el Vila-real, al Madrigal. Encara que Josep Guardiola ha qualificat d'"importantíssim" el compromís de Vila-real, també ha advertit que no serà definitiu per al futur del campionat.

"Pot ser que perdent al Madrigal no tinguem opció o pot ser que siguem campions. Mai se sap", ha declarat Guardiola, que ha insistit que la Lliga no es decidirà aquest cap de setmana, sinó "en l'última o penúltima jornada".

L'entrenador del Barça destaca que el Vila-real és "un bon equip" que sempre causa "molts problemes" als blaugranes i que la recent eliminació a la Lliga de Campions a mans de l'Inter tampoc ajuda, però segueix tenint fe cega en els seus jugadors.

"Que no tinguin cap dubte que competirem com ho hem fet durant tota la temporada. No crec que a Vila-real vegeu un equip diferent que el que heu vist en tot aquest temps. Hi anirem a guanyar el partit, i aquest equip és capaç d'això i més", ha manifestat.

Guardiola creu que, passi el que passi en les quatre jornades que queden per al final, cal aplaudir aquest Barça perquè, "hem fet una Lliga per emmarcar".

El tècnic català entén que, després de caure davant l'Inter i veure esvair-se el somni de jugar la final de la Champions al Bernabéu, es puguin generar certs dubtes a l'equip, però creu que "no val la pena lamentar-se", ja que "l'esport sempre et col·loca on et mereixes".

"Guanyar els sis títols no era normal. La normalitat és que, en l'esport, es perd més que es guanya", ha dit Guardiola, qui ha assenyalat que, de vegades, guanyar o perdre és "qüestió de matisos" i que sempre cal estar atents als detalls. "L'any passat Iniesta la va fer entrar per l'esquadra i aquest any no, o sí, Bojan ho va fer, però el van anul·lar abans", ha recordat.

Gasolina suficient
Pep Guardiola també ha negat que l'equip arribi a aquest esprint final de temporada just de forces: "És cert que hem jugat onze partits més que el nostre màxim rival i això és una dada que s'ha de tenir en compte, però no tinc la sensació que ens falti gasolina".

El preparador del conjunt blaugrana ha elogiat Xavi Hernández per voler jugar al Madrigal malgrat arrossegar molèsties al múscul solear de la cama esquerra -"és un honor que el Barça tingui un jugador com ell", ha afirmat- i a Gerard Piqué pel seu enorme partit davant l'Inter, en destacar que "al darrere és ara mateix el millor i Txiki (Begiristain, secretari tècnic del club) la va clavar rescatant-lo de Manchester per portar-lo de tornada".

També ha sortit en defensa d'Zlatan Ibrahimovic i Lionel Messi pel seu discret partit contra el conjunt italià. Del suec ha dit que "sempre que ha jugat ho ha fet bé, però les lesions en moments puntuals tampoc l'han ajudat", i de l'argentí que "mai juga malament, perquè és tan bo que és impossible, però estem acostumats que faci tres o quatre gols per partit i això no pot ser".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.