Esports

Central a preu de luxe

El Xakhtar s’avé a vendre Txigrinski per uns 25 milions d’euros i el fitxatge pel Barça està a prop. Begiristain ja ha invertit 65 milions per reforçar amb encert desigual l’eix defensiu

“No entenc que es jutgi un jugador pel que ha costat”, va remarcar Pep Guardiola per rebaixar la pressió a Zlatan Ibrahimovic. Ben aviat haurà de pronunciar paraules similars per defensar Dmitro Txigrinski, que, si no hi ha contratemps majúsculs, es convertirà aquesta setmana en el central més car de la història del Barça.

El Xakhtar Donetsk per fi s’ha avingut a vendre el seu jugador per uns 25 milions d’euros. Per Guardiola, els val, perquè és el seu fitxatge prioritari; pel secretari tècnic blaugrana, Txiki Begiristain, no. Però el club barcelonista, que havia fet una última oferta de tres milions d’euros per la cessió del jugador més 22 milions per comprar-lo a partir de la temporada que ve, s’ha hagut d’esforçar a millorar en les darreres hores la proposta per complaure l’entrenador del triplet.

“Txigrinski té algunes coses que en un central són difícils de trobar i que nosaltres, per la nostra forma de jugar, necessitem. Tots els centrals que han arribat a aquesta casa són molt bons, però ell té una cosa que és molt bona i és que sap què fer amb la pilota. A més, és un jugador jove [22 anys]”, va postular ahir a TV3 Guardiola, disposat a assumir, sens dubte, un fitxatge de risc.

Pagar al voltant de 25 milions d’euros per un central novell situa el Barça prop dels 30 milions que va pagar el Madrid fa dues temporades per Pepe, per bé que el central que està a punt d’aterrar al Camp Nou haurà de passar un període llarg d’adaptació en venir d’un país i una cultura més diferents (Ucraïna) i desconèixer els idiomes majoritaris que es parlen al vestidor. Tot això, però, ja ho ha valorat Guardiola, que va quedar impressionat amb Txigrinski durant l’enfrontament amb el Xakhtar de la tardor passada.

L’arribada a Barcelona de Txigrinski, que ahir ja no va jugar davant el Sivasspor en la classificació dels de Donetsk per a la Lliga Europa, significaria la vuitena d’un central des de 2003.

La posició més reforçada
En cap altra demarcació s’han concretat més fitxatges des que Begiristain és al club. El Barça ha invertit 64,9 milions d’euros per reforçar l’eix central i, curiosament, els que més rendiment han donat han estat els més barats: Márquez, l’únic fitxatge que queda del 2003, i Piqué. Entremig, Mario va passar desapercebut, Thuram va arribar massa veterà, una greu lesió no ha permès a Milito triomfar i Cáceres i Henrique han d’anar cedits pendents de demostrar encara que tenen nivell Barça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.