Esports

La celebració del títol de lliga del Barça acaba amb 104 detinguts i 116 ferits

La festa es va desenvolupar sense incidents fins passada la mitjanit, quan un grup reduït i violent va començar a danyar el mobiliari urbà i llençar pedres, ampolles de vidre i altres objectes contra els agents policials. Cap dels ferits és de caràcter greu

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut aquesta matinada un total de 104 persones en els incidents durant la celebració del títol de Lliga del FC Barcelona al centre de la capital catalana.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre fins a les 3 de la matinada 87 seguidors culers, 29 mossos d'Esquadra i tres agents de la Guàrdia Urbana per contusions, cap de caràcter greu.

Unes 40.000 persones es van concentrar en ambient festiu al centre de Barcelona, des d'abans de les 21 hores.

La festa es va desenvolupar sense incidents remarcables fins a la mitjanit, quan alguns dels reunits van començar a pujar a una bastida situat al número 142 de la Rambla, davant de la font de Canaletes, i van començar a trencar la lona que la cobria.

Després, van cremar diversos trossos, cosa que va fer necessària la intervenció dels Bombers de Barcelona davant del risc d'incendi i per garantir la seguretat.

De manera paral·lela a la crema de la lona, s'han produït nombrosos danys al mobiliari urbà i llançament d'objectes a la línia policial situada al carrer Tallers.

Abans de la intervenció policial, els agents van fer diversos avisos per megafonia perquè desallotgessin la zona.

Aquest grup d'aficionats no va deposar la seva actitud i va continuar llançant objectes com ara pedres i ampolles contra els agents, fet que va comportar una nova càrrega per desallotjar la plaça Catalunya i evitar que continués el llançament d'objectes.

Fruit de l'actuació policial, alguns dels individus dispersats van fer focs i fogueres en alguns carrers al voltant de plaça Catalunya, que van comportar danys al mobiliari urbà i vehicles.

El balanç de l'actuació policial es va saldar amb 104 detinguts, a la majoria dels quals se'ls imputa delictes de desordres públics i atemptat als agents de l'autoritat, malgrat que també hi va haver arrestos per presumptes furts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.