Esports

Laporta estabilitza la seva junta directiva

El president del Barça no rebaixa la vicepresidència de Ferrer, n’hi atorga una a Perrín i confirma l’accés de Sala Martin al càrrec de tresorer i a la Delegada "perquè conegui al detall el club i li prengui el pols”

Dèiem dilluns que de la redistribució de funcions a la junta directiva del Barça no en faria Joan Laporta un incendi, que el president preferia guardar-se munició. Però és que ha superat les expectatives. Ahir a Perpinyà, en la que era tretzena junta itinerant de l’era Laporta fora de Barcelona, no es van sentir ni piules. El màxim dirigent blaugrana va optar per escoltar consells, i la conclusió és que a la directiva blaugrana s’ha obert una mena de treva.

En un escenari preelectoral, el cas de les auditories de seguretat i les reaccions i situacions que va provocar van exagerar les diferències que les futures eleccions havien obert. En l’última comissió delegada Laporta –que dies abans havia avisat que calia consens a la junta per evitar prendre “mesures dràstiques”– va anunciar canvis de funcions a la junta. El vicepresident Jaume Ferrer i el directiu Albert Perrín apareixien com a candidats a perdre pes. I no.

Ras i curt, a Jaume Ferrer no li ha quedat una vicepresidència testimonial –va transcendir que s’encarregaria només de les seccions professionals, i sense el bàsquet–, sinó que l’àrea de patrimoni salta del dimitit Joan Franquesa a les seves mans. “És un aspecte estratègic. Són les Corts, la Masia [el nou edifici a la Ciutat Esportiva] i Viladecans [la Ciutat del Soci], i les Corts implica el nou Camp Nou i el nou Palau Blaugrana. I en Jaume està capacitat per portar això”, va indicar Laporta. Ferrer cedeix l’àrea de màrqueting i mèdia a Joan Boix, màxim responsable de l’àrea econòmica. Segons fonts pròximes, “així es restableix una separació de funcions en dues àrees que arrossegàvem des del principi, des del 2003”.

Per la seva banda, Albert Perrín ha estat premiat amb una vicepresidència –entra, doncs, a formar part de la comissió delegada– i la responsabilitat de l’àrea institucional, que també duia Franquesa i que depèn directament de presidència. “S’ho mereix; el conec de fa molts anys”, va explicar Laporta.

Sí que es va confirmar l’ascens oficial a la cúpula de Xavier Sala i Martín, que assumeix la tresoreria que tenia fins ara el sobrecarregat Boix. “Això ajudarà en Xavier a conèixer el club al detall, i a l’entrar a la delegada podrà prendre el pols al club”.

Ahir s’especulava que la dimissió de Franquesa aquesta setmana hauria alterat els plans inicials de Laporta, però el president va indicar que el ja exdirectiu li havia comunicat que plegava “fa un mes i deu dies”, força abans que Laporta fes una primera proposta de canvis.

I compte, que aquests canvis no seran els últims. “Tot apunta que hi haurà algun candidat sortit de la junta [que haurà de dimitir prèviament]; que no sorprengui que abans o imminentment abans del procés electoral reestructuri la junta. Puc considerar que per organitzar les eleccions és millor arribar-hi amb una altra mena de junta”. Seran canvis forçats, però segur que significatius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.