Esports

Cimera Barça-Inter

Moratti s’entrevista a Barcelona amb Laporta per proposar un intercanvi Ibrahimovic-Eto’o

Cimera urgent entre el Barça i l’Inter a Barcelona. Cimera impulsiva entre els seus presidents. Tan impulsiva com el caràcter dels dos jugadors més importants pels quals negociaven, a l’hora de tancar-se aquesta edició, tots dos clubs. Sí, Samuel Eto’o i Zlatan Ibrahimovic. Els dos màxims golejadors dels dos equips. El més semblant a un canvi de cromos. El camerunès interessa al campió italià i el suec al campió de la Lliga espanyola.

Massimo Moratti, president interista, va demanar audiència al Barça per intentar fitxar Eto’o, vell somni del seu entrenador, José Mourinho, que ja el volia quan ocupava la banqueta del Chelsea. El dirigent italià es va plantar a última hora del vespre a Barcelona i va obligar Laporta a cancel·lar un sopar a Igualada per mantenir una reunió de clubs a l’Hotel Majestic. En la primera fase de contactes, tots dos presidents van abordar els interessos comuns. Segons la versió italiana, Ibrahimovic, molt del gust de Pep Guardiola, costaria 40 milions d’euros més Eto’o, per bé que en l’operació també s’hi podria incloure el lateral esquerre brasiler de l’Inter, Maxwell. Fins avui no transcendiran més detalls de les negociacions.

Abans de reunir-se de sobte amb Moratti, Laporta ja havia avaluat que “Eto’o és el millor davanter del món i tots els clubs el volen”. “Cal saber quina és la voluntat”, havia manifestat al matí, al programa El món a RAC1, el president, en referència als plans que pot tenir el golejador, que acaba contracte amb el Barça el 30 de juny del 2010 i a partir del pròxim gener podria negociar amb qualsevol club el seu pròxim destí.

Un any més
Amb més calma que al final del dia, Laporta va anunciar al matí que allargarà un any més, fins al 2011, el contracte de Guardiola i tot l’equip tècnic amb el Barça com a premi a la temporada. “S’ha pres la decisió de donar un any més a tot l’staff tècnic i de millorar el contracte dels tres tècnics principals, Guardiola, Vilanova i Unzué. Ja està tot en procés. Guardiola està còmode amb el que digui el Barça”, va admetre Laporta, que preveu “una pròxima temporada molt complexa”. Conscient de l’autocomplaença que va instal·lar-se a la plantilla arran de la conquesta de la Champions del 2006, el president va postular que el vestidor “necessita un impuls important”, en matèria d’altes i baixes, “perquè la gent no baixi la intensitat pel que fa a la fam de títols”. El compromís, igualment, s’aconsegueix renovant gent del planter. El Barça ha ofert una millora econòmica a Andrés Iniesta per la seva espectacular temporada així com una ampliació de contracte fins al 2012 a Carles Puyol i fins al 2014 a Víctor Valdés. Les negociacions per renovar el capità estan “ben encaminades”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.