Esports

El govern espanyol reforma la 'llei Beckham' i els futbolistes d'elit hauran de tributar el doble

A partir del 2010, els jugadors estrangers que tinguin rendes superiors als 600.000 € anuals pagaran el 43% en l'IRPF. Els professionals estudien aturar la Lliga si s'aprova el nou règim fiscal

El grup socialista ha arribat avui a un acord al Congrés dels Diputats amb IU-ICV i BNG per reformar la coneguda llei Beckham, que regula el règim fiscal especial per a estrangers no residents, especialment esportistes d'elit que viuen i juguen a l'Estat espanyol.

Així, a partir del 2010, aquells jugadors que cobrin rendes superiors als 600.000 euros anuals passaran a tributar el 43% en l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), mentre que la resta seguirà en el 24%. Aquesta mesura no tindrà caràcter retroactiu, de manera que no afectarà els futbolistes que ja militen a les Lligues professionals espanyoles, Lliga BBVA i Adelante, ja que s'aplicarà als contractes que se signin des de l'1 de gener del 2010.

Amenaça de la LFP
La Lliga de Futbol Professional (LFP) ha expressat avui la seva "enorme preocupació" si s'aprova el nou règim. "Al futbol espanyol una modificació del règim especial d'estrangers li suposarà una factura de més de cent milions d'euros, per això en cas de ser adoptada caldrà enfrontar-se a aquesta decisió, i arribarà fins i tot a aturar la competició", ha dit el president de la LFP, José Luis Astiazarán.

La llei Beckham es va aprovar el 2004 per atreure els cracs que no volien jugar a la Lliga espanyola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.