Esports

Guardiola: "Al Bernabéu no pots guanyar si no afrontes el partit com una final"

El tècnic del Barça vol que els seus jugadors surtin a atacar al camp del Reial Madrid, com va fer l'any passat

L'entrenador del Barcelona, Josep Guardiola, ha avançat que aquest dissabte el seu equip jugarà el partit de Lliga que l'enfrontarà al Reial Madrid, "com si fos una final", ja que "al Bernabéu no pots guanyar, si no afrontes el partit com una final".

Guardiola ha dit que té clar com i amb qui intentarà de nou l'assalt al Bernabéu, i ha posat com a referència el 2-6 de la temporada passada. "Vull que sigui bàsicament com el de l'any passat, que anem a pel partit, a fer coses, no a esperar que passin. Ells han de veure que som un equip atrevit", ha manifestat.

Durant els dos últims dies, l'entrenador blaugrana ha mantingut la plantilla allunyada dels mitjans de comunicació, una decisió que no ha estat ben rebuda per tothom. Guardiola s'ha justificat avui dient que volia que els seus jugadors "respiressin i desconnectessin" després de la seva classificació per a les semifinals de la Lliga de Campions, perquè els veia "esgotats físicament i anímicament".

El preparador del Barcelona s'ha desfet en elogis cap al rival de demà i ha discrepat de l'opinió de l'extècnic madridista, Bernd Schuster, qui va dir ahir que el Reial Madrid són Cristiano Ronaldo, Higuaín i nou més.

"Si ho deia perquè dos més nou significa que juguen amb onze, li dono la raó, però en res més", ha dit Guardiola, per a qui l'equip de Manuel Pellegrini està "fet per guanyar-ho tot", ja que és el que més diners s'ha gastat aquest any "i és lògic que sigui allà a dalt".

"Tots els seus jugadors són internacionals, futbolistes d'altíssim nivell, és un equip que, quan et domina, et domina bé, perquè tenen molt bon joc per dins, amb Xabi Alonso i amb Guti quan hi és, també té jugadors que juguen bé a l'espai, fan gols amb facilitat i tenen un porter molt bo", ha destacat.

L'entrenador del Barça ha recordat que el conjunt blanc ha guanyat "quinze partits dels últims quinze" i ha fet una mitjana de "tres gols en els partits de casa". A més, el considera el millor equip de la Lliga en el contraatac, després del València. "Amb espais, Cristiano i Higuaín et poden matar", ha advertit.

Amb tot, Guardiola té clar que, per neutralitzar tot aquest potencial, el seu equip ha de seguir fidel al seu estil: "Hem arribat lluny fent certes coses i demà les hem de repetir. Hem de tornar a demostrar del que som capaços. Cal seguir demostrant-lo cada dia".

El gran moment de Leo Messi podria decantar la balança per al seu equip, però Guardiola li ha restat importància a la incidència que té en el joc: "A Leo mai li demanem que sigui decisiu. Per molt bo que sigui, és incapaç de guanyar un partit ell sol. Sap que necessita els seus companys i també que els seus companys el necessiten a ell".

Tampoc s'ha mostrat preocupat per l'arbitratge de Mejuto González ni creu que el col·legiat asturià hagi de posar especial atenció a protegir Messi de les puntades de peu de l'adversari. "Serà un partit intens, fort, entre dos equips que volen guanyar i, en funció d'això, l'arbitre intervindrà quan hagi de fer-ho", ha apuntat.

Si Messi és el jugador blaugrana a vigilar, Cristiano Ronaldo és el futbolista blanc del qual caldrà estar més pendent. Guardiola insisteix que al Reial Madrid tots els jugadors són desequilibrants, però no amaga que el portuguès és especial.

"Cristiano és un jugador amb unes facultats i unes condicions físiques portentoses i intentarem que participi tan poc com es pugui i allunyar-lo de l'àrea", ha avançat el tècnic del Barcelona, que ha vaticinat que demà es veurà "un partit xulo, atractiu, dels que dignifiquen la Lliga".

En aquest sentit, Guardiola no està d'acord amb els que opinen que Barça i Madrid, amb la seva enorme superioritat, desprestigien el campionat, sobretot, perquè entén que l'avantatge que tots dos tenen en la taula respecte al tercer no és real.

"No em sento 21 punts millor que els Mata, Villa o Silva", ha dit el tècnic blaugrana, qui atribueix aquesta diferència en la taula a la rivalitat que Barcelona i Reial Madrid han mantingut aquest any.

"Els dos hem fet uns números que espanten. Hem anat al límit perquè sabíem que si un dels dos fallava podia despenjar-se. Amb aquesta puntuació que tenim ara (77) un dels dos ja tindria mitja Lliga", ha argumentat.

Què succeirà si Barça o Madrid guanyen el clàssic de demà?. Guardiola pensa que res: "Encara quedaran 21 punts en joc i, passi el que passi, caldrà seguir lluitant".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.