Esports

Rosell arrasa i Benedito entra

L'escull de les signatures ha estat superat per Rosell, Ingla, Ferrer i Benedito. Demostració de força de Sandro, que va aconseguir reunir 13.618 suports. Guixà, Plaza i Salvat han deixat la lluita per la presidència. Avui s'inicia la validació, que acabarà demà

El procés electoral a la presidència del FC Barcelona segueix el camí que culminarà el 13 de juny amb el dia de la votació al Camp Nou. Ahir es va cremar l'etapa important de l'entrega de les 2.095 signatures necessàries i que van permetre a quatre precandidatures –les encapçalades per Sandro Rosell, Marc Ingla, Jaume Ferrer i Agustí Benedito– superar aquest tall i aspirar a convertir-se demà en candidats oficials després de la validació de les paperetes entregades.

No van poder superar aquest primer obstacle els grups liderats per Santi Salvat, que no va voler revelar quantes signatures havia aconseguit, Jaume Guixà (1.845 signatures) i Alexis Plaza (1.209 signatures), que abandonen el procés amb la sensació que si el club hagués facilitat la recollida de signatures permetent que s'haguessin pogut aplegar el dia del partit contra el Valladolid o en una jornada de portes obertes, potser haurien pogut superar el difícil escull de les firmes.

Malgrat que se sol dir que l'única enquesta vàlida és la de les urnes, ahir Sandro Rosell va tornar a fer una demostració de força presentant una quantitat de suports molt superior a la dels seus rivals en la lluita per la presidència blaugrana. En va reunir 13.618, Ingla 4.744 (8.874 menys), Ferrer 4.442 (9.176 menys) i Benedito 2.896 (10.722 menys). Aquest avantatge el situa en una situació privilegiada, ja que sembla que disposa d'un gran suport de la massa social amb dret a vot.

Ara bé, també té a sobre la pressió del teòric favorit i, com ja s'han encarregat de recordar-li els seus oponents, el nombre de signatures aconseguides no serveix gairebé de res si es cometen errors durant els dies de campanya electoral.

L'últim exemple es va viure en les eleccions del 2003, en què la candidatura de Laporta, en la qual també hi havia els quatre que ara es disputaran la cadira de president (Benedito finalment no va entrar en el consell directiu però estava en la comissió social), van ser els tercers que van presentar més signatures –Bassat i Llauradó van superar-los–, però es van imposar d'una manera aclaparadora el dia de la votació.

Després de fer el recompte de paperetes, avui entraran en joc els encarregats de validar-les. La junta electoral, contràriament al que s'ha aplicat en altres comicis, només permetrà que cada precandidatura destini un interventor a la validació, encara que en podran dur cinc perquè puguin fer rotacions i el procés no esdevingui caòtic com en les eleccions del 2003.

La junta electoral també ha decidit que els interventors no puguin discutir les paperetes d'altres precandidatures i que només tinguin coneixement de les seves en el cas que siguin invalidades. I això passarà en el cas de les butlletes que tinguin el DNI caducat, les que estiguin duplicades, les que no continguin la signatura i les que tinguin un DNI il·legible. Per vetllar per la netedat del procés, i per agilitzar-lo el màxim possible, el club posarà catorze pèrits cal·lígrafs –en les últimes només n'hi havia dos– i força treballadors per fer la validació de suports, que s'acabarà demà a la tarda.

Un cop validades, i si aconsegueixen passar tots quatre –com s'espera– Sandro Rosell, Marc Ingla, Jaume Ferrer i Agustí Benedito seran proclamats oficialment candidats a la presidència del FC Barcelona. A la nit es farà la tradicional enganxada de cartells i llavors s'iniciarà la campanya electoral, que durarà fins al dia 11 de juny. Dos dies després, el 13 de juny, els socis del Barcelona estan cridats a anar a les urnes per escollir l'home que substituirà el president Joan Laporta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona
 

Messi, una llegenda infinita

Barcelona
 

Krejcikova apel·la al talent i guanya el títol a Londres

BARCELONA / LONDRES