Esports

Comença la cursa electoral l'endemà d'aconseguir la Lliga

Rosell, amb 60.000 paperetes sol·licitades, el més ambiciós dels aspirants

La precandidatura que encapçala Sandro Rosell ha estat la que més formularis d'adhesió (60.000) ha sol·licitat al FC Barcelona, que durant el dia d'avui posarà a disposició dels set aspirants les paperetes necessàries per recollir el suport dels socis i convertir-se oficialment en candidats.

A més de Rosell, han formalitzat la seva petició Marc Ingla (40.000 paperetes), Jaume Ferrer (25.000), Agustí Benedito (20.000), Jaume Guixà (8.400), Santi Salvat (8.000) i Alexis Plaza (4.190), segons ha informat el club català.

També han sol·licitat 4.190 paperetes –la quantitat màxima que el Barça facilita de forma gratuïta, perquè a partir de la 4.191 s'han de pagar– Francesc Liñan i Ferran Estrada, dos habituals de l'escenari electoral blaugrana sense cap més aspiració que la d'aconseguir certa notorietat mediàtica durant l'època de les eleccions.

A partir d'avui, els precandidats tindran dues setmanes per recollir el suport d'un mínim de socis barcelonistes (per a aquestes eleccions, 2.095 paperetes) i poder entrar oficialment en campanya a partir del 4 de juny.

Fins a l'any 2000, també s'exigia un preaval, obligació que va quedar neutralitzada en la revisió dels estatuts anys després. Així, els candidats només es comprometen a presentar l'aval bancari del 15% del pressupost de despeses de l'any en curs (uns 60 milions d'euros) si el 13 de juny guanyen les eleccions.

Tots els precandidats tindran temps per reunir les paperetes de suport fins a l'1 de juny. Posteriorment, el club, amb l'ajuda d'un equip de cal·lígrafs, comprovarà l'autenticitat de les firmes i, després de dos dies de deliberacions, el 3 de juny es proclamaran les candidatures que a partir del dia 4 iniciaran la campanya electoral.

La precandidatura d'Ingla censura Rosell
El membre de la precandidatura de Marc Ingla, Albert Vicens –vicepresident primer del FC Barcelona fins al 2008–, ha censurat Sandro Rosell perquè entén que l'aspirant a la presidència barcelonista s'està apropiant del concepte continuisme, "una idea que ell ha criticat i que el va portar a presentar la dimissió el 2005".

Vicens ha subratllat que el discurs "amb el qual està apareixent Sandro Rosell no sorgeix del precandidat, sinó dels seus assessors". "Més que una contradicció en el seu discurs, està intentat practicar una adaptació a la realitat que existeix en el Barça. És un oportunista", ha afegit.

Vicens es va destacar en les jornades prèvies a la dimissió de Rosell el 2005 com un dels vicepresidents més contundents contra el seu company de junta, a qui va reclamar que s'aclarís sobre quina posició desitjava tenir en l'equip directiu, després de les topades que es van produir entre Rosell i el president, Joan Laporta.

"El que ha de passar és que tots hem d'explicar el nostre projecte amb sinceritat i no reclamar l'autoria o la propietat d'aquest model pel fet que és el que toca electoralment. De models n'hi ha molts, i el de Rosell no és el que està funcionant ara", ha reflexionat Vicens.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.