Esports

El Reial Madrid ha desemborsat 265 milions, gairebé el mateix que els principals equips d'Anglaterra i Itàlia junts

Valdano dóna per tancada la plantilla amb el fitxatge de Xabi Alonso

"Sacrilegi". Amb aquesta paraula definia ahir Silvio Berlusconi la xifra esmerçada en fitxatges pel Reial Madrid de cara a la pròxima temporada. No per res: es tracta d'un total de 265 milions d'euros, la mateixa quantitat desemborsada, fins al moment, per Milan, Inter, Juventus, Arsenal, Chelsea, Liverpool i Manchester United junts.

"És una bogeria que fa plorar tots els balanços dels equips de futbol", va afegir el president del Milan, que va avisar els seus seguidors que la política de Florentino Pérez no pot servir com a model per a la seva institució. "Acabaran embargant el Bernabéu pels deutes", deia en aquesta mateixa línia dies enrere Uli Höeness, director general de l'equip bavarès.

Fitxatge rere fitxatge, Florentino Pérez ha anat acaparant crítiques, fins i tot de Joseph Blatter, president de la FIFA i fervent admirador del club blanc els últims anys. Però ara el suís no ha dubtat a criticar amb duresa el dispendi realitzat. Curiosament, en canvi, la massa social madridista ha fet pinya al voltant del pla de xoc del constructor, fent bo l'eslògan d'un dels gols del Bernabéu: Sols contra tothom.

Més que a Alemanya i França
Aquest cap de setmana arrenquen la Bundesliga i la Ligue, i el conjunt dels seus equips no han arribat, ni de lluny, al desemborsament fet pel club blanc. De fet, al campionat alemany s'hi han gastat 183 milions i al francès 223.

Per posar dos exemples, l' Olympique de Lió, que ha batut tots els seus registres amb 73 milions, representa el traspàs de Kaká i Negredo, mentre que el fitxatge més car de la Bundesliga, el de Mario Gómez pel Bayern, suposa una xifra inferior a la que acabarà pagant el Madrid al Liverpool per Xabi Alonso. Precisament el donostiarra, que ahir passava la revisió mèdica, ja té substitut a l'equip red, que comprava l'internacional italià Alberto Aquilani al Roma.

El director general madridista, Jorge Valdano, va apuntar que l'arribada del migcampista de Tolosa tanca a priori la plantilla, si bé va afegir que la "superproducció", com ell mateix definia l'equip blanc coincidint amb l'inici d'aquesta cadena de traspassos, ha elevat fins a tal punt l'expectació que tampoc no es pot descartar que Florentino Pérez pugui donar la campanada en el tancament del mercat d'estiu amb un últim intent que forci el traspàs del francès Ribéry (Bayern).

Aquesta possibilitat sembla, a hores d'ara, poc probable, però també és cert que es pot esperar qualsevol cosa d'un president obstinat fins a les últimes conseqüències a elevar el Madrid fins al cim del món del futbol, una altura de vertigen si no arriben els resultats esportius esperats per la junta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Engega el Barça de Flick

BARCELONA
 

400.000 euros per Núñez

BARCELONA / girona
 
 

Una cessió per créixer

girona
 
PARÍS 2024

‘La Seine olympique’

 

Djokovic, sense desgast

BARCELONA / LONDRES
 

Més joventut i talent

girona
 

Impacte Lamine Yamal

barcelona