Esports

Exvicepresidents rebels contra l'"absolutisme" de Laporta

El president d'Spanair, Ferran Soriano, que s'havia compromès a no ser cap de llista en aquestes eleccions del Barça, es presenta com a número 2 de Marc Ingla, amb Albert Vicens i Alfons Godall

Front d'exvicepresidents contra l'actual manera de dirigir el Barça de Joan Laporta, que consideren "absolutista". La precandidatura de Marc Ingla a les eleccions del club s'ha presentat aquest dijous, i aposta fort en aportar com a número 2 el també exvicepresident, i actual president d'Spanair, Ferran Soriano, líder natural i real del grup. Amb ells dos, els altres vicepresidents que van deixar la junta inicial de Laporta l'estiu de 2008, Albert Vicens i Alfons Godalls. Abans n'havia marxat Sandro Rosell, que es presenta pel seu compte per disputar-se la successió del seu antic cap amb aquest grup i amb Jaume Ferrer, l'últim a rebre la benedicció de l'encara president.

En la roda de premsa d'avui, Ingla ha anunciat que defensarà que el seu equip és l'autèntica garantia de continuïtat d'un model d'èxit que sempre reivindica Laporta, que de fet va avalar l'aposta de Godall fins que van ensumar-se que aquest s'aliaria amb Soriano. El directiu d'Spanair s'havia compromès a no presentar-se per ser president perquè entén que el càrrec l'absorbiria massa i l'obligaria desatendre la seva feina a la companyia aèria en un moment delicat de consolidació de la firma. De fet, alguns dels accionistes de la companyia no veien de bon ull que fos candidat. Aquest pes, combinat amb la passió pel Barça que arrossega Soriano, l'ha inclinat finalment per una opció mixta: es presenta, però com a número dos.

Ingla ha ressaltat la seva experiència com a gestor i ha assenyalat Sandro Rosell com a "opositor al model que ara triomfa", però també s'ha desmarcat de l'estil "absolutista" de Laporta, informa Efe.

"Ens considerem els hereus legítims del cercle virtuós", ha subratllat Ingla, en referir-se al model que l'actual directiva va impulsar el 2003, basat a obtenir majors ingressos per invertir-los en un bon equip que donés resultats i això revertís en l'increment d'ingressos.

"Acumulem més experiència que cap altra precandidatura. Som els que millor representem i garantim la continuïtat de l'actual model de club en tots els àmbits", ha assegurat a la seu electoral del seu equip, al passeig de Gracia de Barcelona.

Ingla ha marcat distàncies respecte de tots els altres precandidats, els set aspirants a la presidència del Barça que es convertiran en candidats si reuneixen els avals que calen: Agustí Benedito, Jaume Ferrer, Sandro Rosell, Alexis Plaza, Jaume Guixà, Santi Salvat i Ingla. Ferrer ocupa, finalment, després que Laporta hagi rebutjat Godall, la plaça d'oficialista.

Ni oposició radical, ni continuisme per continuisme
"Volem oferir una proposta entre el continuisme pel continuisme [Ferrer], amb un estil autoritari i potser buit de contingut, i l'altre extrem, d'una persona [Rosell] que ha estat opositora a aquest model", ha raonat.

Ingla ha negat que el seu projecte sigui partidari del portuguès Jose Mourinho com a entrenador, i ha argumentat que l'actual tècnic de l'Inter va ser sondejat el 2007, però finalment tant el secretari tècnic, Txiki Begiristain, com ell van apostar per Pep Guardiola.

"L'entrenador del Barcelona és la imatge de l'entitat. Surt tres dies cada setmana amb un discurs esportiu i a vegades és institucional. A més, ha de ser educat i promocionar el joc net. És la imatge del Barça. Per tant, Pep Guardiola està qualificat com ningú", ha afegit Ingla, que ha apuntat que hi havia "aspectes difícils" perquè Mourinho encaixés en aquesta descripció.

L'equip ha anunciat que si guanya les eleccions del 13 de juny els socis tindran una participació directa a través d'Internet en les decisions rellevants de l'entitat.

A més, ha animat Laporta a prendre les decisions esportives oportunes fins que acabi el seu mandat, inclosos els fitxatges que calguin. Soriano ha anunciat que en cas de victòria hi haurà canvi de director general, ja que buscarien substituir a l'actual, Joan Oliver, per "un perfil més discret", com va ser en el seu moment Anna Xicoy, destituïda després de la moció de censura del 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona
 

Messi, una llegenda infinita

Barcelona
 

Krejcikova apel·la al talent i guanya el títol a Londres

BARCELONA / LONDRES