Esports

Bogeria de Champions

Lliga de Campions

"Espero que dimecres no hi hagi cap cadira buida i que la gent no vagi a missa de Pasqua a l'hora del partit, perquè els necessitem. Hi haurà moments en què podem acusar el cansament o altres factors i serà important l'ajuda de l'estadi".

A aquesta pregària que va pronunciar amb humor dissabte passat Josep Guardiola per demanar l'auxili de l'afició davant el Bayern de Munic la va seguir ahir l'amén del club.

El president del Barça, Joan Laporta, va assegurar que l'estadi "estarà ple" i que, fins i tot, farà sentir "un nou batec".

Una pulsació d'esperança, d'amor, de bogeria, es va atrevir a indicar el màxim dirigent. No obstant, el Barcelona estrenarà demà contra el campió alemany repertori d'animació a l'equip fent sonar abans del partit una de les cançons emblemàtiques del rock català, el Boig per tu, de Sau, versionada aquest cop especialment per al Barça pel grup Red-In.

Partit gran, que no festiu
La música és eco de les expectatives alegres que envolten els jugadors de Guardiola. Dissabte passat, en sortir amb triomf de l'estadi del Valladolid, el mediàtic artista King África, que resideix a la capital castellana, va pujar un instant a l'autocar del Barça per cantar el seu tema Booombaaa, davant l'entusiasme dels jugadors.

Demà sonarà el que podria convertir-se en l'analogia blaugrana del You'll never walk alone que coreja litúrgicament l'afició del Liverpool abans dels partits i, el que és més important, se sentirà la melodia de la Champions en una eliminatòria del màxim prestigi.

Arriba un partit gran, que no festiu. El Bayern ve d'encaixar un 5-1 a la Bundesliga, però mai és bon moment per citar-se amb l'eufòria. Cada cop que el Camp Nou ha donat per segura una golejada, l'equip no ha gestionat bé les emocions i ha suat tinta per guanyar, per exemple, davant el Madrid (2-0), o fins i tot ha perdut (1-2 contra l'Espanyol).

Expectatives i prudència
"Estem en un moment en què s'han generat moltes expectatives, però hem de ser molt prudents. Ens equivocaríem si ens deixéssim endur per una dinàmica d'eufòria", va remarcar ahir Laporta, a qui no li va costar trobar un exemple dels efectes nocius que té l'excés d'elogis.

"Fa tres anys vam tocar la glòria amb la Lliga i la Champions i després vam viure dos anys molt complicats. Hem de mantenir la humilitat, perquè no hi ha res fet encara", va prevenir el president. Tot i que ell mateix va elogiar el nivell de joc dels de Guardiola -"El Barça és l'antidepressiu més potent i eficaç que hi ha-, va advertir que en l'eliminatòria contra el Bayern "no hi ha favorit". "Juguem el segon partit a Munic i això ho fa més difícil", va precisar.

"Sabem que el Camp Nou estarà ple i ens animarà des del minut 1 al 90", va dir alleujat Gerard Piqué. L'equip entra en les setmanes més psicològiques i Guardiola insisteix que l'afició ha d'ajudar a preparar la ment dels jugadors. Els partits es decideixen ara més amb el cap que amb les cames. I tothom ha d'estar a to. Per jugar... o cantar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.