El millor Barça fa miques el Baskonia (100-72)

El Caja Laboral ha estat descol·locat tot el partit. Els blaugrana han trencat el partit amb vuit triples en deu minuts

El Regal Barça ha passat com una piconadora per damunt del Caja Laboral vitorià, al qual ha fet miques amb una concloent demostració de bàsquet total (100-72), fonamentada en la profunditat de la banqueta de Xavi Pascual i en la qualitat dels seus jugadors.

Els catalans han estat esplèndids en totes les facetes del joc. Han igualat el rècord de triples en la història de l'ACB (18 en 27 intents), sis jugadors han superat la barrera dels 10 punts i, en general, han ofert una gran sensació de superioritat.

L'equip de Dusko Ivanovic ha aguantat el primer quart. Thiago Splitter, el millor del partit (24 punts, 30 de valoració) i Brad Oleson han comandat l'atac i el Baskonia no ha deixat que el Barça posés en pràctica el seu demolidor bàsquet en transició.

En deu minuts, els catalans han anotat vuit triples i ja han trencat el partit. S'ha embalat Terence Morris, però també Juan Carlos Navarro i Jaka Lakovic, qui han decidit el partit a favor del seu equip en deu minuts de gran nivell.

El Barça ha utilitzat tots els seus recursos davant el desconcert dels vitorians. Només Lior Eliyahu li ha donat una mica d'aire a l'equip d'Ivanovic, mentre que el Barça jugava com li agradava, en transicions, dominant el rebot i asfixiant el rival en defensa.

En l'equador, el partit ja estava pràcticament decidit (50-36), però els de Pascual encara han estat capaços de millorar-se a continuació, amb Ricky Rubio com a protagonista, amb les seves recuperacions i les seves assistències, que han acabat amb la tíbia resistència de Singletary.

Al final, el Barça ha guanyat amb contundència (100-72), una victòria de prestigi, un cop d'autoritat contra un dels equips de referència de l'ACB, el subcampió de l'any passat.