El Joventut s'imposa en l'últim quart (67-69)

El Gran Canària, tot i guanyar els tres primers períodes, ha acabat perdent el control

El Joventut s'ha imposat en l'últim quart al Gran Canària 2014 en un partit d'alternatives en què els amfitrions, després de guanyar tres períodes, s'han deixat guanyar en un pèssim final (67-69).

El conjunt de Badalona ha sorprès en la fase inicial amb una defensa en zona: 0-4 i 2-6. En aquest moment, ha aparegut Jaycee Carroll per anotar dos triples seguits i Savané ha col·laborat una altra cistella per canviar la dinàmica (10-6). El Joventut ha canviat a defensa individual i ha començat amb les rotacions per igualar el partit a catorze punts després d'una cistella llunyana de l'exgroc Mario Fernández. Un triple d'Uros Tripkovic ha posat el marcador a 14-17, però l'equip que entrena Pedro Martínez s'ha fet amb el quart (18-17).

En el segon quart, els badalonins han exhibit contundència en atac davant un rival erràtic i han arribat a una màxima renda de vuit punts amb un parcial 0-11 (20-28). Quan pitjor era el panorama, Carroll ha encistellat tres triples seguits i una cistella de dos. El Joventut ha reaccionat amb un tir lliure d'Hernández-Sonseca i un triple de Tripkovic, però Jayce Carroll ha respost des dels 6,25 metres per al 36-31 del descans.

En el tercer, Clay Tucker ha impedit que el Gran Canària sentenciés el partit i, amb onze punts durant el període, ha estat el jugador més desequilibrant. Amb tot, els amfitrions han arribat a disposar d'avantatges de fins a deu punts (49-39 i 51-41), però sempre s'han topat amb un incombustible Tucker.

Dos triples consecutius de Valters i Tucker i una cistella de Tripkovic han col·locat un perillós 60-65 a falta de tres minuts. Després del temps mort demanat per Martínez, el Gran Canària no ha recuperat la frescor i ha acabat totalment perdut.

Fitxa tècnica:
67. Gran Canària 2014 (18+18+19+12): Norris (5), Savané (16), Moran (-), Kickert (9) i Carroll (23), equip inicial, Augustine (4), McDonald (2), Sanders (3), Fisher (5) i Belles (-). Entrenador: Pedro Martínez.

69. DKV Joventut (17+14+18+20): Koffi (6), Valters (9), Eyenga (5), Tucker (24) i Norel (6), equip inicial, Tripkovic (11), Hernández-Sonseca (1), Bogdanovic (2), Tomás (2) i Fernández (3). Entrenador: Sito Afonso.

Àrbitres: Pérez Pizarro, García González i Safra. Sense eliminats.