Esports

Kimi Räikkönen competirà al Mundial 2010 amb Citroën

El pilot finlandès es posa a prova en els ral·lis i debutarà a Finlàndia al gener

El pilot finlandès Kimi Räikkönen ha fitxat aquest divendres per l'equip Citroën Racing, l'actual campió del món, per pilotar un C4 WRC a les proves del Mundial del 2010, totes llevat de la de Nova Zelanda.

Gràcies al suport del seu patrocinador privat, Red Bull, l'escuderia francesa ha anunciat que el pilot, campió del món de Fórmula 1 el 2007, competirà en el segon equip, el Junior World Rally Team.

L'anomenat home de gel s'ha mostrat ansiós per un nou "desafiament" ja que "sempre" ha volgut "córrer en ral·lis, especialment en el Campionat del Món".

Räikkönen tindrà com a copilot el seu compatriota Kaj Lindstrom, antic company del campió del món Tommi Makinen, i compartirà equip júnior al costat del jove francès Sébastien Ogier.

Per la seva banda, el director de Citroën Racing, Olivier Quesnel, ha recalcat que Sebastien Loeb i Dani Sordo seguiran sent les bases "per defensar el títol mundial el 2010" i ha donat "la benvinguda amb gran alegria" a Räikkönen, afegint que a la escuderia se senten "molt orgullosos que hagi elegit Citroën". Räikkönen ha apuntat que "ara com ara tenim un contracte d'un any i ja veurem com va de cara al futur".

L'única experiència del finlandès en el Mundial va ser el Ral·li de Finlàndia d'aquesta passada temporada, on va acabar en la quinzena posició al volant d'un Abarth Gran Punt S2000, abans de tenir un accident el segon dia. El seu debut el 2010 serà a l'Arctic Lapland Ral·li, primera prova del Campionat de Finlàndia, que comença el 28 de gener a Rovaniemi, a la vora del Cercle Polar Àrtic.

D'aquesta manera, el finès aparca el "gran circ" després d'haver-se desvinculat de Ferrari, amb el qual es va proclamar campió del món de la F-1 el 2007, després del fitxatge de l'espanyol Fernando Alonso. Després, se'l va vincular a un possible retorn a McLaren, però finalment l 'elegit ha estat l'anglès i actual campió del món, Jenson Button.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.