Esports

Es busca cicle triomfant

El Barça mantindrà els referents de l’equip campió de Lliga enfront d’un Tau i un Madrid molt renovats. Només PAO, Olympiacos i els blancs amb Florentino podran fer ombra als blaugranes

Acabada la competició amb l’èxit de la consecució de la Lliga ACB, a la secció de bàsquet del Barça és l’hora de la feina als despatxos per fer els retocs que calguin a la plantilla per aconseguir que aquest títol no sigui un èxit aïllat i que el bàsquet blaugrana entri en un cicle triomfant, tant a l’ACB com a l’Eurolliga.

Aquest objectiu sembla més factible en aquests moments de crisi econòmica, ja que, amb el CSKA Moscou en plena retallada de pressupost i amb un Tau que caldrà veure com redefineix els seus recursos econòmics, sobretot a partir de la temporada 2010-11, només els grecs Panathinaikòs (PAO) i Olympiacos, i el Reial Madrid de Florentino Pérez, semblen en disposició de poder plantar cara al Barça quant a recursos econòmics per tenir plantilles del màxim nivell.

A la Lliga ACB, per exemple, el Barça de Joan Creus i Xavi Pascual també tindrà avantatge respecte als que han de ser els seus grans rivals, el Tau i el Madrid, en el sentit que mantindrà la columna vertebral d’un equip que ja ha demostrat que pot ser campió.

En canvi, l’equip basc perdrà tres dels seus referents, Rakocevic, Prigioni i Mickeal, i el Barça ja ha dit que li interessen i a Vitòria asseguren que ja té un acord amb l’equip català. I en el Madrid la renovació a cop de talonari de Florentino encara haurà de ser més important per formar una plantilla amb prou potencial perquè Ettore Messina en pugui fer un equip campió amb la urgència que demana un club com el Madrid, que porta ja 13 anys sense classificar-se per a una final four.

Navarro, Andersen, Fran Vázquez, Grimau, Sada, Barton i Basile, aquest amb molta probabilitat, continuaran a l’equip. Ilyasova està pendent de la quantitat que li pugui oferir Milwaukee per tornar a la NBA, però el turc està bé ara amb Pascual de tècnic i la seva continuïtat també és possible. Lakovic es vol quedar, però acaba contracte i haurà de ser el club qui decideixi si vol seguir amb ell o si busca un recanvi. Torna a sonar el nom de McIntyre, base del Montepaschi.

En el mateix cas es troba Santiago, que podria causar baixa si fructifica l’interès per incorporar Ndong (Unicaja) o algun altre pivot de garanties. Barrett, per raons òbvies, no continuarà a l’equip i Trias pot buscar la sortida a un equip on tingui més minuts.

Ahir, tots els que formen part de l’equip i directius van jugar un partidet de futbol al Miniestadi, on alguns jugadors com Basile, Lakovic o Ilyasova van mostrar bones maneres futbolístiques, i després es van reunir en un sopar de final de temporada i de celebració del títol de Lliga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.