Esports

Quina versió de l'Espanyol tocarà avui?

L'equip s'enfronta al seu pitjor fantasma: guanyar un partit a fora. La plantilla s'ha conjurat per no repetir la mala imatge donada a Tenerife. Baena serà l'encarregat de substituir el lesionat Márquez a la medul·lar

Cada cop que l'Espanyol agafa les maletes per jugar un partit lluny de Cornellà s'encenen les alarmes. Viu una autèntica psicosi lluny del seu feu, on no aconsegueix guanyar des de la tercera jornada, al camp del Dépor. Els homes de Pochettino són el segon pitjor equip a domicili, amb sis punts en el seu compte. Les pors de l'Espanyol s'han disparat després de la pobra imatge mostrada a Tenerife fa dues jornades. Els blanc-i-blaus van mostrar-se com un equip opac, sense esma i mentalment tou per les circumstàncies. Va ser una joguina a les mans dels canaris, que van superar en totes les facetes de joc els catalans.

Aquell partit va encendre totes les alarmes en l'equip blanc-i-blau i, fins i tot, Pochettino, en la roda de premsa després del partit, va carregar contra els seus jugadors trencant la norma rutinària de defensar els seus. «Me'n vaig preocupat pel que he vist», va dir llavors. Aquell matx va disparar les crítiques més ferotges d'un sector de la premsa que començava a intuir que l'equip patiria per assolir la permanència. Una setmana més tard, contra el Sevilla, l'Espanyol firmava un partit rodó i seriós a Cornellà-el Prat. Un altre cop sortia la perillosa dicotomia en què s'han ficat els catalans. Un equip fiable, constant i rocós a casa, que ha traçat una trajectòria de set partits sense perdre i ha obtingut 17 dels últims 21 punts en joc.

Lluny del seu feu la seva terrorífica fiabilitat es transforma en permeable. Incapacitat per aguantar cap assalt, cap contratemps que hi hagi al camí. L'equip es desfà de manera preocupant i no dóna senyals de vida. La pel·lícula s'ha anat repetint al llarg del curs amb una precisió suïssa. «Hem après la lliçó de Tenerife per nassos», ratificava ahir Pochettino, que instava els seus a ser mentalment forts sense l'aixopluc de Cornellà. Aquí rau la gran assignatura pendent de l'Espanyol: tornar a guanyar a fora.

El partit d'avui a Valladolid té la mateixa fesomia que el de Tenerife o, sense anar més lluny, el de Màlaga o el de Jerez, anteriors visites en què l'Espanyol, al marge de l'empat a Chapín, va tornar amb les mans buides dels seus viatges. Aquests eren enfrontaments a cara o creu contra adversaris directes per la permanència. Avui l'Espanyol torna a tenir una revàlida d'aquest nivell. Si guanya deixarà tocat el Valladolid i posarà 11 punts de distància amb els castellans. Un coixí de punts gairebé insalvable a deu jornades del final i, de retruc, els blanc-i-blaus deixarien encarrilada la permanència.

Per al Valladolid, el partit d'aquest dimecres és el de les urgències. El triomf de la jornada passada contra el Dépor a Riazor (0-2) ha carregat de moral i confiança els de Zorrilla. Onésimo plantejarà un partit d'alt voltatge i intensitat. Un cos a cos brutal per posar a ratlla l'Espanyol. «Des del primer minut han de saber que els costarà obtenir punts al nostre feu», avisava el tècnic local. Pochettino n'és conscient i en la vigília va qualificar el partit d'aquest nit de «combat». L'Espanyol no tindrà temps per distreure's des del xiulet inicial i si ho fa ja sap que tornarà a encaixar una altra derrota. Ara és a les mans dels jugadors saber quina versió de l'Espanyol veurem: la fórmula casolana o la decebedora a domicili.

Per acabar, el gran maldecap de Pochettino serà com sobreposar-se a la baixa de Javi Márquez. El badaloní era el cervell de l'equip abans de la seva lesió i ara el seu recanvi més natural seria Verdú. Tot i ser el jugador que més visió de joc té, el barceloní no s'ha adaptat bé a la posició de doble pivot i es troba més còmode a la mitja punta. Per aquest motiu, Pochettino apostarà per Baena al costat de Moisés a la medul·lar.

Els blanc-i-blaus volen esborrar la mala imatge donada en l'última visita al camp del Tenerife

Les possibles alineacions
VALLADOLID: Villar; Pedro López, Sereno, Arzo, Del Horno; Keko, Pelé, Borja, Marquitos; Bueno, Costa.
ESPANYOL: Cristian Álvarez; Chica, Pareja, Víctor Ruiz, Dídac; Moisés Hurtado, Baena; Marqués, Luis García, Callejón; Osvaldo.
ESTADI: Nuevo Zorrilla. 20.00 hores, per PPV.
ÀRBITRE: Pérez Lasa (Col·legi Basc).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.