Esports

Nadal debuta amb èxit al Roland Garros

Amb més suor de la prevista, Nadal ha derrotat Daniel Marcos i ha igualat el rècord francès de Chris Evert.

El tennista manacorí Rafa Nadal ha iniciat amb èxit l'assalt del seu cinquè títol consecutiu a Roland Garros, el segon Grand Slam de l'any. Tot i això ha hagut d'esforçar-se més del que ell mateix pensava per superar el brasiler Daniel Marcos.

El número u del món, que presenta un balanç de 29-0 al campionat francès, ha anat millorant fins a imposar-se al carioca per 7-5, 6-4 i 6-3 després de dues hores i 23 minuts de partit. Nadal, que ja havia avisat que no es trobava en el seu millor moment de forma, ha acusat els nervis del debut durant els dos primers sets, però en el tercer, ha tornat a ser el tenista de sempre i s'ha passejat davant de Daniel, el 97è del món.

Nadal, que aspira a convertir-se en el primer jugador de la història amb cinc títols consecutius al Bois de Boulogne, ha saltat al Philippe Chatrier amb el braç encongit. Després de diversos jocs en els quals s'ha dedicat a testar l'estat de forma del brasiler, el mallorquí ha llançat el seu atac amb un break al novè joc (5-4).

Nadal, que s'ha acostumat a minimitzar esforços, no ha pogut tancar el set amb el seu servei i ha permès a Daniel l'empat (5-5). De tota manera, al final s'ha posat per davant amb (6-5) i ha estat suficient per tancar el parcial amb 7-5.

Durant el set definitiu, Nadal ha començat amb un trencament (1-0) i ha ampliat la seva renda al cinquè joc (4-1). La seva dreta havia començat a carburar i Daniel no sabia com replicar. Tot i haver sortit a guanyar, el campió ha cedit un trencament i ha hagut de tancar el duel amb la resta de partit.

Ara, només cal esperar el rival del duel que enfrontarà els russos Igor Kunitsyn i Teimuraz Gabashvili. D'aquest partit en sortirà el proper adversari de Nadal. De moment, Paris restarà a l'espera de presenciar si Nadal, finalment, es converteix en el primer jugador que s'emporta cinc vegades seguides aquest títol francès. Fins ara ja ha igualat Chris Evert, que entre 1974 i 1981 va arribar també al 29-0 que ara posseeix Nadal.

Aquest prestigiós torneig francès s'ha posat en marxa aquest diumenge. Les derrotes de Florent Serra, Agustin Calleri i Núria Llagostera han contrastat amb les victòries de  Fernando Verdasco i Nicolás Almagro. Ha continuat endavant, en canvi, la vigent campiona del torneig, la sèrbia Anna Ivanovic, que ha guanyat Sara Errani per 7-6 i 6-3. El català Marcel Granollers també ha començat perdent contra Josselin Ouanna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.