El Barça estrena la pretemporada a Wembley amb un empat i nombroses absències

1-1: Gol de Bojan i discret debut d'Henrique en un primer partit amb més jugadors del filial que del primer equip

Torna el futbol a Can Barça. Després de quasi dos mesos sense futbol, l'equip blaugrana ha estrenat aquest divendres la pretemporada a Wembley, davant el Tottenhamam Hotspurs, en el primer partit de la Wembley Cup. L'empat final (1-1) és l'anècdota d'aquesta primera aparició, que Pep Guardiola ha utilitzat per començar a repartir minuts entre els 28 jugadors que s'ha endut a l'stage a terres angleses i per veure jugadors del filial.

Guardiola va jugar la primera part amb Jorquera, Montoya, Cáceres, Fontàs, Abidal, Touré, Víctor Sánchez, Gudjohnsen, Pedro, Bojan i Gai, mentre que a la segona van jugar Pinto, Dalmau, Henrique, Muniesa, Espasadin, Keita, Rueda, Jonathan Dos Santos, Jeffren, Rochina i Edu Oriol. És a dir, 9 del primer equip i 13 del 'B' i el juvenil, encara que a alguns com ara Muniesa, Gai Assulin, Pedro o Víctor Sánchez segurament acabaran tenint presència al primer equip aquesta temporada.

Bojan va fer el gol del Barça a la primera part, que va ser de molt clar domini dels blaugranes, amb molta pressió amunt, molta combinació per tot el camp i unes quantes arribades amb perill.  Henrique va ser l'únic dels nous que va debutar; ho va fer a la segona part i va deixar clar que necessita temps per integrar-se a l'equip. En canvi, Muniesa (17 anys), que va fer parella amb el brasiler al centre de la defensa, ha jugat a molt bon nivell, confirmant l'espectativa que ha despertat aquest jugador després del seu debut al primer equip a finals de la temporada passada.

Els que no van aparèixer sobre la gespa van ser Messi, Valdés, Márquez, Henry o Maxwell, la majoria d'ells amb algun petit problema físic, a més dels internacionals que van jugar la Copa Confederacions (Puyol, Iniesta, Xavi, Sergio Busquets, Alves), que tornaran de les vacances dilluns i no estan amb l'equip a Anglaterra. En total deu absències de jugadors la majoria titulars.

El Tottenham va ser més fort a la segona part, sobretot en l'última mitja hora, i va aconseguir l'empat amb un gol de cap deLivermorre a 7 minuts del final. El Barça jugarà el seu segon partit aquest diumenge davant l'Al Ahly, que ve de perdre per 5-0 amb el Celtic en el primer partit d'aquest torneig.