Esports

Messi encén l’alarma

El club s’inquieta davant la possibilitat que el crac sigui baixa per lesió per primer cop en més d’un any i avui li farà avui més proves per assegurar-se que només pateix una contractura

Portava més d’un any pletòric, 526 dies sense perdre’s cap partit per lesió. Per això es va espantar, va renegar i va fer encendre totes les alarmes al seu voltant. Leo Messi es va perdre ahir l’amistós Rússia-Argentina (2-3) perquè tot just 24 hores abans va notar que alguna cosa no anava bé a la seva cuixa dreta. Se li van posar els pèls de punta. Ell, que havia avançat una setmana el retorn de les vacances per repetir fil per randa el mateix treball intens de pretemporada que tan bon resultat li va donar l’estiu passat, i que li va servir per no lesionar-se durant tota una temporada seguida per primer cop a la seva carrera, va sentir cert pànic per recuperar vells temors.

Però, no. No és greu. Les proves que li van realitzar en una clínica de Moscou confirmen que no pateix més que una contractura a l’adductor. Els serveis mèdics del club blaugrana, però, sotmetran avui al crac a més anàlisis exhaustives per assegurar-se que no pateix cap trencament muscular.

Tot i aquest alleujador diagnòstic, l’alineació de Messi a l’anada de la Supercopa de diumenge a Bilbao és més que dubtosa. Sobretot perquè el tècnic Pep Guardiola ha descartat córrer cap risc amb el davanter, com ja va succeir la temporada anterior, en què només un cop, a finals d’octubre, va sentir molèsties –al quàdriceps de la cama dreta, però malgrat que les proves van descartar qualsevol lesió muscular, se’l va fer descansar per la fatiga acumulada. L’última lesió transcendent que va fer perdre’s un partit a l’argentí va ser el març del 2008, quan es va trencar el bíceps femoral de la cuixa esquerra davant el Celtic. Més d’un any i mig després, Messi ha après a escoltar més el seu cos. “Estic bé. Per sort no ha estat res. Ara estaré uns dies parats fent rehabilitació”, va detallar.

“Messi és fonamental per a nosaltres, però si no pot jugar també podem ser competitius”, va raonar ahir, al seu torn, Maxwell, il·lusionat, alhora, pel trident que formaran aviat l’argentí, Henry i Ibrahimovic en atac. “La temporada passada la davantera del Barça ja era molt forta, però la qualitat d’Ibra pot apujar el nivell de joc. Esperem mantenir el nivell de la temporada passada, però amb Ibra pot millorar”, va remarcar el nou lateral, el jugador que millor coneix el crac suec, ja que ja van coincidir a l’Ajax i a l’Inter. “És un atacant únic. Té una força física molt gran, velocitat i capacitat tècnica”, va elogiar després que Ibra pogués completar el primer entrenament al ritme dels companys, un cop trets els punts del braç.

“Em sorprèn molt la qualitat dels entrenaments, la velocitat del joc i l’organització del club”, va valorar el nouvingut, que va assegurar que l’equip ja està “preparat” per disputar el primer títol, encara que segurament diumenge no jugaran ni Messi, ni Henry, ni el ja descartat Ibra. És el torn de Bojan, Pedro i Jeffren. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.