Esports

Iniesta arribarà als 200 partits de Lliga com a blaugrana davant del Getafe

El migcampista, que va debutar el desembre del 2002 davant el Mallorca a Son Moix, es va consagrar en la primera plantilla de la mà de Frank Rijkaard

El migcampista manxec del FC Barcelona Andrés Iniesta és a un únic partit d'arribar als 200 disputats a la Lliga espanyola amb la samarreta blaugrana –seria el 37è jugador a aconseguir-ho–, set anys i dos mesos després de debutar amb el primer equip en la competició domèstica.

Iniesta, peça fonamental a l'esquema de Josep Guardiola i que es va consagrar en la primera plantilla de la mà de l'anterior entrenador, Frank Rijkaard, va debutar el desembre de l'any 2002 davant del Mallorca a Son Moix amb el també holandès Louis Van Gaal com a tècnic. En el seu primer partit de la Lliga va ser titular i va col·laborar en la còmoda victòria sobre el conjunt balear (0-4).

Amb 6 partits disputats en aquella primera temporada, va anar progressant cada any fins a abandonar la banqueta. En el seu segon any va jugar 11 partits, mentre que en la temporada 2004/05 va disputar 37 partits de Lliga i en la següent 33.

A dia d'avui costa imaginar-se un FC Barcelona sense Andrés Iniesta. La seva participació a l'èxit del sextet ha estat considerable, i en destaca el gol de Stamford Bridge que va donar a l'equip blaugrana el seu bitllet per a Roma, on acabaria guanyant la Lliga de Campions davant del Manchester United amb una brillant assistència del manxec en el primer gol a Eto'o.

Precisament, en aquell partit va jugar infiltrat i va forçar el seu cos per estar sobre el terreny de joc. Després d'uns mesos lesionat i dedicats a la recuperació, Iniesta torna a ser protagonista en els esquemes de Guardiola i, si juga aquest dissabte, igualarà l'asturià Julio Alberto amb el seu partit bicentenari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.