Un gol d'Higuaín dóna la setena victòria consecutiva al Madrid davant el Racing

Lliga BBVA

El Madrid de Juande segueix avorrint els seus seguidors, però no hi ha dubte que el tècnic manxec està complint amb la difícil missió que li van encomanar, evitant a cop de resultats un títol d’escàndol de l’etern rival. Ahir l’equip blanc va tornar a patir, però al final va aconseguir el seu objectiu i amb la seva setena victòria consecutiva ara esperarà que soni la flauta per retallar la distància amb el Barcelona.

Al Madrid li costa molt jugar al Bernabéu, encara que el públic de moment sembla rendir-se a l’evidència, conscient de la recomposició a marxes forçades que està sofrint el seu equip. El badall no és l’arma de la protesta habitual de la graderia blanca, amb la qual cosa els jugadors semblen jugar més tranquils a pesar de veure’s en moltes fases dels partits a la mercè del rival. El Racing va mantenir durant bona part dels 90 minuts el control del joc, però no va tenir encert per culminar les aproximacions, mentre que el Madrid, conscient que en algun moment aprofitaria qualsevol escletxa, va intentar no jugar accelerat tot i l’absència de profunditat en el seu col·lectiu, Robben al marge, que amb dues ocasions va despertar la graderia de la seva letargia.

La primera part va finalitzar amb una tangana entre jugadors d’ambdós equips, amb Pepe, Cannavaro i Heinze, perllongant amb una actitud hostil el joc brut que van desenvolupar durant tot el partit. Qualsevol cosa serveix per mantenir la màxima de Juande de mantenir la porteria de Casillas a zero. Aquest incident va semblar descentrar el Racing a la represa, i en el minut 49 Higuaín, en una gran acció individual, aconseguia marcar l’únic gol del partit, un 1-0 que repeteix Juande per quarta vegada des que és entrenador del Madrid.

El seu equip resultava ara molt més perillós perquè fruit dels robatoris de pilota els blancs van guanyar en verticalitat, fins que Robben va ser rellevat per un Faubert que no va demostrar res. El canvi no li va anar bé al Madrid i el Racing va tornar a agafar el control del partit, sense resultats, ja que no va dur excessiu perill i no va fer tremolar el Bernabéu tot i les seves aproximacions.