Esports

El Barça visita Santander amb algun símptoma de saturació després de vuit partits en 24 dies

Lliga BBVA

Després de vuit partits en 24 dies, de set victòries i un empat en poc més de tres setmanes de gener, el Barcelona obre el febrer visitant aquesta tarda (17 h, PPV) el Racing amb alguns símptomes de saturació. De moment, no està tenint traducció negativa, però el ritme frenètic de competició ja ha deixat entreveure les primeres mostres de cansament en la plantilla blaugrana. Potser per això Pep Guardiola va extremar ahir, més encara de l’habitual, el senyal d’alerta i va assegurar que el que passi avui al Sardinero “marcarà el futur” a la Lliga. “És un partit clau”, va reblar.

Exagerat o no, era l’enèsima manera de tensionar els seus jugadors, encara més quan ja de nit el Madrid va guanyar a Sòria. Era el seu sisè partit seguit victoriós i un intent de pressionar el Barça, que s’ha llevat avui amb nou punts d’avantatge en el liderat. Cedirà el bloc català? Guardiola havia apuntat dijous, en acabar el derbi de Copa del Rei, que veia l’equip una mica cansat “físicament i anímicament”, fins al punt de concloure que eren “candidats a perdre diumenge”. Ahir va matisar-ho: “Si no hi anem preparats per patir, no guanyarem”. És la reflexió del tècnic del Barça per fer entendre que sumant els tres punts “començaríem millor la segona volta que la primera [el Racing va empatar al Camp Nou] i seria un factor important per a la moral. Ens permetria reposar mentalment”.

Així, el terreny psicològic es preveu cabdal avui contra un Racing enratxat. El conjunt cantàbric porta set partits sense perdre a la Lliga i des de Nadal n’ha guanyat tres –l’últim, molt meritori a Sevilla, jugant amb 10 mitja part– i n’ha empatat un. És un equip ben construït i que s’està refermant a la zona mitjana-alta de la classificació. López Muñiz no podrà comptar amb Óscar Serrano, sancionat, que serà rellevat per Toni Moral. Una altra possible novetat és la tornada del burundià Mohammed Tchité, que duia un mes lesionat.

L’expectació és alta a Santander i el Sardinero s’omplirà fins a la bandera, cosa que vol dir més de 22.000 espectadors. L’escenari també pot ser notícia per ser on el Barça faci el seu gol número 5.000 a la Lliga. N’hi falten només dos, i si el ritme barcelonista no disminueix el faran avui. Si hi han pogut arribar tan aviat és per aquest gener “de chapeau”, com ahir el va qualificar Guardiola, concentrat a no reobrir la Lliga i a crear un relat nou cada jornada que mantingui el Barça en xifres estratosfèriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.