El Barça manté inexpugnable seva pista davant els canoners del Fuenla (95-91)

Lliga ACB

El Barcelona ha vençut al partit contra el Fuenlabrada (95-91), però ha hagut de patir, ja que no ha tingut clara la victòria fins als segons finals, quan a l'equip madrileny li han fallat els seus canoners des de la línia de triples.

El Fuenlabrada, amb un rècord de 18 triples en el partit contra el Cai, ha pretès al Palau jugar a la mateixa carta, i ha estat apunt d'aconseguir-ho, però els quinze triples han estat insuficients i al tram final Valters ha errat un llançament que podria haver donat el triomf al seu equip, jugada després de la qual Ilyasova ha disposat de dos llançaments mab els que ha sentenciat amb un 95-91.

El Barcelona ha noquejat al seu rival al primer quart, que amb cinc pilotes perdudes i una defensa molt fluixa ha permès als barcelonistes obrir una escletxa de tretze punts (16-3), amb un gran joc interior dels locals, a més de tres triples seguits d'Ilyasova.

Al segon quart el Fuenla ha tingut més encert i l'entrenador barcelonista, Xavi Pascual, ha hagut de sol·licitar un temps mort per frenar el moment visitant, després d'un parcial de 0-6 (30-26). El Barcelona ha tornat a ampliar el seu avantatge (39-28), fins que en els instants finals dos triples de l'Alta Gestión Fuenlabrada, de Valters i Oleson (39-34), han estat el preàmbul d'un tercer quart espectacular des de la línia de 6'25 metres.

Ha estat en aquest tercer període quan el Fuenlabrada ha cregut que podria trencar amb el seu nefast palmarès al Palau Blaugrana, on sempre ha perdut. Onze punts seguits d'Oleson, amb tres triples, han donat el primer avantatge a l'equip madrileny (44-45), just en els minuts en els quals Basile i Navarro inauguraven el seu marcador després de dos temps improductius. Oleson ha acabat el partit com a màxim anotador (29 punts).

A base d'un festival de triples (12 entre els dos equips) i que Navarro despertés (12 punts), el marcador s'ha disparat fins a un 69-58 que ha tancat Valters amb un nou encert des del perímetre.

Amb 69-58, i després d'haver assolit una màxima en el partit de catorze punts (69-55), el Regal Barcelona ha cregut que havia atemorit prou el seu rival, però en l'últim quart, la defensa laxa catalana i un bon bombardeig des de la llarga distància del Fuenla ha permès que el partit s'igualés a 85 punts a falta d'1'35".

L'equip de Luis Guil ho tenia clar: el triple com a solució. L'aposta era raonable, fins que Valters ha errat en els últims instants amb un 93-91.