Esports

Dur camí cap a Roma

Lliga de campions: el sorteig de la fase final

El Barça té una bona notícia i diverses de dolentes. La bona és que va poder esquivar els conjunts anglesos al sorteig dels quarts de final de la Champions celebrat ahir a la localitat suïssa de Nyon. Li ha tocat el Bayern, un històric, campió de tot i sens dubte poderós, però vist el que li podia caure al damunt, a Can Barça es donen per satisfets. El pitjor és que l’equip de Guardiola tindrà el factor camp en contra, un handicap que també hauria d’afrontar en unes eventuals semifinals, on es trobaria el guanyador de l’eliminatòria entre el Liverpool i el Chelsea.

Diuen que tots els camins duen a Roma però per arribar a la finalíssima de l’Estadi Olímpic els blaugranes hauran de tirar per una de les rutes més difícils d’escalar. No així el Manchester United; l’actual campió s’enfronta al rival més desitjat dels set possibles (Porto) i buscaria la final davant Arsenal o Vila-reial, el que equival gairebé a un descens per una pista verda amb neu en bones condicions i cap esquiador al voltant.

Contra l’únic rival alemany que se li resisteix a la màxima competició europea –de fet, mai ha guanyat el Bayern en partit oficial–, el Barça de Guardiola buscarà fer-se gran. L’obstacle barreja història –Klinsmann com a tècnic, Rummenigge al consell directiu i Beckenbauer a la presidència–, modernitat –Allianz Arena– i talent –Luca Toni, Ribéry, Schweinsteiger...– però als blaugranes tot això no els espanta.

“Serà una eliminatòria igualada que es decidirà en els petits detalls”, afirmava Tito Vilanova, un dels que principalment volia “la tornada a casa” i mà dreta de Guardiola, que ahir va programar l’entrenament mitja hora abans del que és habitual per poder seguir el sorteig per la televisió.

Passeig a vuitens
Ho diu Vilanova. La igualtat està assegurada. Tots dos van sortir de la fase de grups com a primer classificat i sent els màxims golejadors de la competició. Curiosament, els alemanys es van desfer a vuitens del segon del grup del Barça, un Sporting que va sortir escaldat (global de 12-1), mentre que els catalans van guanyar l’altre classificat del grup del Bayern, el Lió (6-3). “Les nits màgiques de futbol estan garantides”, deia Laporta des de Nyon, on va encapçalar la representació blaugrana.

Quins són els detalls de què parla Vilanova? Txiki Begiristain, també des de Suïssa, ho explicava: “El concepte de partit de 180 minuts agafa més força que mai; caldrà tenir un gran equilibri atac-defensa, ser intel·ligents i respectar la nostra filosofia de joc”.

Des de Munic arriba respecte. Potser massa per ser creïble. Rummenigge creu que tenen “una petita possibilitat” de passar a semifinals, Klinsmann parla de “l’estímul” que suposa enfrontar-se “al millor equip d’Europa” i l’exblaugrana Van Bommel diu que Guardiola ha construït un equip que li recorda el que va guanyar el títol a París.

El que és segur és que l’eliminatòria promet emocions fortes. Per començar, desprèn història, ja que de les quatre que es van sortejar és la que més títols de Copa d’Europa suma entre els dos participants (6). Messi i Ribéry oferiran un cara a cara trepidant, com Eto’o i Toni, com Guardiola i Klinsmann. Que difícil que es fa pensar en el Màlaga!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.