Esports

Cornellà, un estadi de Primera

Espanyol

L'anhelada estrena del nou estadi està pròxima. Els responsables de l'obra no es posen d'acord sobre si serà possible aquesta temporada o la pròxima, però tothom té clar que, sigui en una moment o l'altre, els rivals han de ser de Primera. Tots els estaments de l'Espanyol van reunir-se ahir al Lluís Companys per fer front comú i ajudar l'equip a assolir la permanència, objectiu bàsic perquè el vessant esportiu de l'entitat blanc-i-blava estigui a l'altura de l'estrena de la nova llar.

L'equip enfonsat i la graderia indignada. Aquest era el present de l'Espanyol fins que l'arribada de Pochettino ha dibuixat un tel d'esperança en la permanència a Primera. Aquesta serà una temporada històrica i no pot ser-ho en negatiu. Així s'entén la reunió d'ahir. No hi faltava gairebé ningú: Sánchez Llibre encapçalava la directiva, acompanyat de Pochettino, capitans del primer equip i membres de la Federació de Penyes, de la Curva Jove i de l'Associació de Petits i Mitjans Accionistes. La intenció de la trobada era eliminar les últimes tensions i garantir que tots els estaments faran front comú en la recerca de la unitat que el nou entrenador ha demanat per poder assolir la salvació.

La reunió obeeix a una evidència. No és una temporada qualsevol. El canvi de casa pren forma. En 20 dies s'hi fixarà la gespa mentre se segueix treballant en els acabats i l'exterior, la part més endarrerida. El trasllat a Cornellà està pròxim i els seguidors periquitos podran disfrutar de les comoditats d'un camp de quatre estrelles a l'espera que la tecnologia permeti treure profit d'unes targetes que connectaran el carnet de soci amb la zona comercial del voltant, que estarà llesta d'aquí a un any. "És un camp d'elit i està molt acabat. A nivell d'esquema, hem intentat que quedi molt d'espai lliure, sensació d'amplitud", va indicar l'arquitecte, Esteban Gasulla.

A les comoditats interiors cal sumar-hi un exterior amb els colors blanc-i-blaus il·luminant la zona cada nit mitjançant un sistema de leds. La intenció és que la Torre Agbar marqui l'entrada a Barcelona pel nord i que el camp ho faci pel sud.

Abril, maig o quan?
Així, les obres entren a la recta final amb el dubte de la data del canvi. L'entrega de les claus donarà pas al procés vinculat a les exigències de la LFP per acollir partits. El següent serà el duel inaugural, segurament amb el Liverpool. Aquell dia ha de funcionar tot. I en teoria ja es pot fer el trasllat. "Què millor que ser a casa i no en un lloc de lloguer per afrontar el final de Lliga?", es preguntava Gasulla, que apunta a l'abril per instal·lar-s'hi.

La proximitat de la data d'inauguració, però, canvia en funció de a qui es pregunta. Altres fonts directes de l'obra consultades a l'AVUI van apuntar al maig per al duel inaugural, sense veure viable disputar-hi partits de Lliga, per molt que la situació de l'Espanyol requereixi més caliu del públic. Jugar a Cornellà hi ajudaria perquè està inspirat en camps britànics com el Bolton i la graderia se sent a tocar de la gespa. L'estadi de Primera demana un Espanyol de Primera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.