Esports

Massa adversitats en el debut de Mané

Futbol

Nova etapa a l'Espanyol. Quatre derrotes consecutives es van empassar l'aventura de Tintín Márquez i van deixar pas a l'austeritat de José Manuel Esnal, Mané. El tècnic basc no tindrà un debut fàcil. El calendari s'endureix, i el primer repte és la visita al Betis. A més, toca improvisar un onze de circumstàncies per l'absència de Jarque, Moisés, Luis García i Tamudo.

El nou Espanyol es comença a definir avui. Els grans objectius s'han deixat al marge i s'ha tornat a realitats dures que semblaven enterrades. Hi ha por, més ben dit pànic, d'estrenar el nou estadi a Segona, així que la fita són els 42 punts que en teoria donen peu a la permanència. Mané s'ha centrat en l'aspecte anímic, intentant tornar la confiança a un bloc molt tocat, com no pot ser d'altra manera amb 21 derrotes en els últims 33 partits. Qualsevol cap ho acusaria. "Estan amb unes ganes de sortir-ne tremendes. Veurem què passa quan comenci el partit, perquè fins aleshores tot sembla, com dieu a Catalunya, flors i violes, però el partit és una altra cosa", va relatar el de Balmaseda.

Estratègia
Mané, però, no s'ha centrat només en l'aspecte anímic. El tècnic basc va dedicar bona part de l'entrenament d'ahir al Lluís Companys a treballar les jugades d'estratègia, l'endemà de mostrar les primeres pistes d'un previsible canvi de sistema amb l'esperança de tenir un xic més de solidesa com a bloc. "Tots els jugadors són professionals i tenen sòlids coneixements tàctics -va recordar-; no és difícil posar en funcionament les línies mestres. Cal recuperar la confiança i proposar una línia de treball determinada. Al futbol el 40% dels gols es marquen en jugades d'estratègia, un altre 40 en transicions ràpides i l'altre 20 en accions combinades que durin més de deu segons".

Pareja i De la Peña
Mané va reconèixer que, tot i la veterania, no podia defugir els nervis del debut ni evitar les "papallones a l'estómac". No deu ajudar-hi la llarga llista de baixes per al debut al camp del Betis. Jarque, Luis García i Moisés no seran a Sevilla per culpa de l'acumulació de targetes, unes baixes de pes a les quals cal sumar Tamudo, que es perdrà els dos pròxims mesos per lesió. Per compensar-ho una mica, els metges li van donar una bona dosi d'oxigen amb el retorn a la convocatòria de De la Peña i Pareja. Els dos formaven part ahir del teòric onze titular provat a Montjuïc, si bé el càntabre podria començar a la banqueta per no forçar una musculatura de vidre. Per una cosa o l'altra, massa adversitats en l'estrena de Mané.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.