Esports

Rearmats cap a l’eternitat

El Barça aterra avui a Roma segur que Henry i Iniesta estaran demà “al 100%”

Allegro ma non troppo. El Barça es planta avui a Roma content, feliç, confiat, però tampoc massa. Tot són bones notícies al voltant de l’equip, prou reanimat per l’energia que li va donar dissabte l’afició del Camp Nou i prou rearmat per la recuperació in extremis de Thierry Henry i Andrés Iniesta. La tensió per la imminència de la finalíssima de la Lliga de Campions contra el Manchester United, però, és evident ja en la cara i les actituds d’alguns futbolistes, que busquen refugi i prefereixen una silenciosa prudència a una tonta loquacitat.

Els jugadors s’ajuden per combatre l’ansietat. Si dimecres passat es van reunir per sopar amb les respectives parelles i els artistes d’Estopa com a convidats especials, ahir, menys de 24 hores abans de volar cap a la capital italiana, van dinar tots junts al Camp Nou després de l’entrenament. Hi viatgen tots, lesionats i els joves del filial Botía i Muniesa inclosos.

Roma. Tot és Roma. Als jugadors ja els costa omplir els pulmons d’una sola inspiració, però, a l’hora de la veritat, l’equip no perdrà el caràcter. Com ha fet en cadascun dels partits importants de la temporada. “Pep Guardiola ens diu que hem d’imposar la nostra personalitat i que sortim a disfrutar. Sabem com hem de jugar al Manchester United. És clar que en una final hi ha més tensió, més nervis i controlar les emocions serà important”, va advertir ahir un dels més veterans de la plantilla, Xavi Hernández, mentre destacava que la preparació tècnica, tàctica i psicològica de cara a la final de demà està sent “molt bona”. “Ens hem entrenat molt fort i hem analitzat molt el potencial. Haver tingut la Lliga sentenciada i 10-15 dies per planificar la final és un privilegi” , va raonar.

És, no obstant, la recuperació d’Henry i Iniesta el que aixeca més l’ànim al Barça. Tant el davanter francès com el migcampista manxec van participar en la major part de l’entrenament del grup i contra el Manchester United estaran “al cent per cent”, va assegurar Xavi, visiblement alleujat perquè totes dues estrelles podran formar part de l’onze inicial a l’Estadi Olímpic romà. “Són dos futbolistes fonamentals en l’esquema de tot l’any. Amb ells som millors”, va subratllar el segon capità del Barça, que va veure, “en un nivell físic molt bo” Henry i Iniesta en l’últim entrenament a Barcelona. “Han fet els rondos i el partidet amb nosaltres. Tenen bones sensacions i nosaltres també, perquè estan amb nosaltres”, va relatar Xavi. “Arribem en el millor moment per disfrutar de la final”, va emfatitzar.

Ni la mala ratxa de Samuel Eto’o, que tot just ha fet cinc gols entre abril i maig, és un mal presagi. El camerunès “es creix en les grans cites. “El necessitem tant en defensa com en atac. És el millor davanter centre del món. Quan el necessites sempre hi és”, va indicar Xavi, que també es va emparar en la qualitat de Leo Messi: “L’hem de buscar, perquè és valent i  el millor. Sap que si juga per a l’equip acaba despuntant”.

Rival dominador
També el Manchester United té cracs mundials com Cristiano Ronaldo, Rooney, Tévez, però el que més preocupa el vestidor del Barça és que el vigent campió d’Europa domina tots els registres futbolístics. “Tenen futbolistes per tenir la pilota i atacar, però també es repleguen molt bé. Són molt complerts. Jugarem amb fluïdesa i ens hi deixarem la pell”, va concloure Xavi.

Confiança, atreviment. Però també responsabilitat i tensió. Presto, prestissimo espera la glòria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.