Esports

Lluís Bestit perd les eleccions a la presidència de la Federació espanyola

El president de la Federació Catalana de Natació, Lluís Bestit, aspirava avui a fer un pas històric en les eleccions a la presidència de la Federació espanyola que s'han celebrat avui. Però Bestit, que ja és vicepresident d'aquest organisme, s'ha quedat a un sol vot (49 vots a 48) del seu rival, el president de la federació madrilenya, Fernando Carpena.

El directiu madrileny havia rebut el suport previ d'Andalusia, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Ceuta, Extremadura, Galícia, Madrid, Melilla, Múrcia i Euskadi. A favor de Bestit s'hi havien pronunciat les Canàries, la Rioja, Navarra, l'Aragó i el País Valencià.

En els darrers anys s'han produït tensions importants entre alguns nedadors catalans i els directius de l'organisme espanyol, sobretot per  qüestions econòmiques i d'organització dels campionats. De fet, l'estiu del 2007, els catalans Erika Villaécija i Eduard Llorente van amenaçar la Federació Espanyola de no participar als Jocs Olímpics de Pequin. Els dos nedadors havien demanat un gest a la Federació per resoldre la sanció que aquesta els havia imposat per no utilitzar els banyadors oficials en els mundials de Melbourne, i que els va costat 6.000 euros de multa. Els directius espanyols van reaccionar amb agressivitat i van menystenir la qualitat dels dos esportistes.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.