Esports

Messi té l'última bala

Barça

La pinya final dels jugadors del Barça, més enllà del seu estatus i condició, celebrant amb bogeria el gol de Leo Messi al minut 93 va retratar el nou paisatge de l'equip. Més o menys el mateix havia passat a Montjuïc quatre dies abans, molt semblant també al que es va veure amb el gol decisiu d'Eidur Gudjohnsen contra el Betis. El Barça està resolent partits a última hora, fins al punt que gairebé la meitat dels gols els ha fet en els 10 darrers minuts. L'explosió d'alegria no és gratuïta, com tampoc que el conjunt es mantingui ferm fins a l'últim moment.

"S'està notant que lluitem fins a l'últim sospir. No parem d'intentar-ho", va afirmar ahir Messi, autor dels darrers tres gols de l'equip, en global sis -en només set partits-, cinc en els últims instants. Cap company s'hi apropa. Els de Pep Guardiola sumen vuit gols dels disset totals al final, i onze a l'última mitja hora, dotze si es miren les segones parts. Aquestes dades poden oferir més d'una lectura, però sembla clar l'esperit inconformista de l'equip i el bon to físic de la plantilla.

Reforçat des de l'inici
"Estem units per un mateix objectiu i això es veu amb l'actitud al camp", va valorar Messi, reforçat des de molts angles perquè pugui mostrar el seu lideratge. Guardiola i el cos tècnic l'estan cuidant especialment, començant per haver-li deixat disputar els Jocs Olímpics de Pequín fins al tractament a les rotacions. "És diferent a la resta", va explicitar el tècnic a la sala de premsa de l'Olimpiski ucraïnès.

Sense Ronaldinho ni Deco, els pesos pesants que aglutinaven el vestidor i que van ajudar el mateix Messi a integrar-se, l'atacant blaugrana se sent ara amb els galons per ser el líder al camp. Té només 21 anys, però algunes peces s'han mogut per confirmar-lo. Per exemple, el club va fitxar Gerard Piqué, company d'equip a les categories inferiors i amic seu, i li va donar el 10. També jugava a favor seu que el principal ajudant de Guardiola, Tito Vilanova, hagués estat entrenador seu en edat cadet.

Però Messi refusa el fet diferencial que representa. "Jo sóc un més. El Barça no depèn de mi. Només s'ha de mirar com ens movem per adonar-se que juguem en equip", va explicar, a l'espera que el nou bloc passi el primer test seriós demà contra l'Atlètic de Madrid, a la sisena jornada de Lliga. "Serà un partit molt dur", va vaticinar Messi. "Arriben forts; estan funcionant a la Lliga i a la Champions", va destacar, tot i que no tem el seu bon amic Kun Agüero ni la resta de matalassers perquè veu els seus "en el bon camí". És la paraula del nou lideratge que s'està obrint pas al Camp Nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.