Esports

El campió passa del líder

Puyol admet que no veu el Madrid per televisió i Xavi que no entén ni l'interessa el joc blanc

El Barça arriba al clàssic en "un bon moment", després d'haver tret el seu millor futbol contra l'Inter "en una situació límit", tal com va afirmar ahir Carles Puyol. Carregat de moral, l'equip blaugrana busca diumenge un triomf contra el Madrid que li retorni el liderat i retroalimenti la seva confiança. D'ambició, al conjunt de Pep Guardiola, no n'hi falta. A diferència de l'etern rival no només vol imposar-se en el marcador, sinó també en el joc, en la possessió. "Anirem a l'atac. És el que sabem fer", va dir convençut Xavi Hernández.

Qüestió d'estil. Si a la classificació només un punt, a favor del Reial Madrid, separa tots dos gegants, al camp "el Barça juga mil vegades millor", va destacar ahir Johan Cruyff. Però cadascú que carregui la seva creu, van venir a dir ahir els capitans del Barça.

"Cadascú té el seu tipus de joc, ni superior ni inferior", va relativitzar Xavi, per després deixar-se anar sense afany de polèmica. "No sé quin estil volen i desitgen. Nosaltres sí que sabem la nostra filosofia. No entenc a què juguen ni m'interessa. Nosaltres juguem a atacar, ells estan buscant el seu joc o no, però m'interessa ben poquet", va indicar el terrassenc, comprensiu amb la política de fitxatges neogalàctics de l'entitat blanca. "El Madrid ha estat víctima del nostre joc i èxits de la temporada passada, però no m'agrada dir que el partit serà cartera contra cantera. Són dues filosofies i és clar que m'agrada més la nostra", va reivindicar.

Si a Xavi el preocupa poc l'estat del Madrid, encara menys a Puyol. El primer capità va sorprendre en assegurar que, a quatre dies d'enfrontar-s'hi, no va veure per televisió el partit de l'equip blanc contra el Zuric (1-0). "Que va ser discret? No ho sé, el que sé és que van guanyar. Cadascú té el seu estil i si són líders a la Lliga és per alguna cosa", va intervenir.

Que el Reial Madrid vagi líder va permetre ahir a Iker Casillas fer-ne broma. "Veig bé al Barça, però amb retrovisor", va somriure el porter del Madrid. "És normal que ho digui, perquè van primers. Ja veurem quan acabi el partit. ¿Que com veig jo el Madrid? De cap manera, perquè no els miro", va sentenciar Puyol, al mateix temps que va assegurar que el clàssic, tot i l'avantatge de jugar al Camp Nou, està "al 50%".

També Xavi va al·ludir al "respecte històric" que es tenen totes dues entitats. "El 2-6 al Bernabéu ja és història. No pensem en la golejada sinó a sumar els tres punts per posar-nos líders", va comentar, confiat que es recuperaran Ibra, Messi i Touré per al clàssic.

"Messi és el millor del món i Cristiano Ronaldo el segon. Si el madridista és altiu? No el puc jutjar, però a Roma va tenir un gest lleig amb Puyol i l'hi vaig recriminar. No es va disculpar, però tot queda allà", va concloure Xavi, que prefereix passar del líder i diumenge passar el líder.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.