Esports

Un partit rere l'altre

Lliga BBVA

El Barça està perfectament capacitat per afrontar la bogeria de partits que li esperen d’aquí a final de temporada competint pels tres títols en joc, però l’única manera de fer-ho és agafar-se els partits un rere l’altre i prioritzant sempre el més immediat. Aquesta és la filosofia que Josep Guardiola intenta inculcar al seu equip i a tothom qui el vulgui escoltar. La clau de volta perquè una temporada fins ara magnífica del Barça pugui acabar amb un o més d’un títol al sarró.

A Madrid ja se saben el calendari del Barça d’aquí a final de temporada, justament perquè creuen que la intensitat d’aquest esprint final blaugrana en Lliga, Champions i Copa és segurament l’única carta que els queda per no quedar-se a du-es veles aquesta temporada.

Guardiola va dedicar la prèvia del partit a aplicar les contramesures corresponents. La Champions genera més adrenalina que la Lliga, d’acord; el partit d’avui genera molta menys atenció que el sorteig de la Champions i la perspectiva dels duels amb el Bayern (real), Liverpool o Chelsea (hipòtesi) i Manchester (més hipòtesi), innegable. Però “el partit important és el del Màlaga” i “si hagués de prioritzar una competició seria la Lliga”. 

El tècnic no renuncia en absolut a la Champions, però té claríssim que la Lliga val el seu pes en or, que deixa clar qui és el millor i a més és l’opció més fiable. Per això va optar per fer discriminació positiva a favor de la Lliga, per equilibrar i arribar al punt de paciència, de mètode i de control que doni al seu equip la millor mentalitat possible en cada una de les 14 a 17 batalles que l’han de portar al final, començant per la d’aquest vespre davant el Màlaga.

És un rival menor, tenint en compte l’horitzó d’un mes d’abril amb el Bayern i el Tourmalet de la Lliga. Però del que s’ha tractat sempre és d’anar pas a pas i convé recordar que, en la primera volta, el Barça va sumar 10 dels 12 punts davant Màlaga, Valladolid, Recre i Getafe, abans d’enfrontar-se als quatre rivals més propers a la classificació.

El Màlaga arriba a 2 punts de la zona Champions i disfressat d’equip revelació, però els 3 punts en joc avui són irrenunciables per als de Guardiola, per mantenir el coixí de 6 punts respecte al Madrid (que avui rep l’Almeria) i viure en calma els 10 dies FIFA que vénen, però sobretot per continuar marcant el pas ferm recuperat en els partits contra l’Athletic (2-0) i l’Almeria (0-2).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.