Esports

El tribunal antidopatge italià reobre la causa contra Pep Guardiola

La fiscalia troba inacceptables les raons de l'absolució del futbolista el maig passat i revisarà el cas el 15 de setembre

El Tribunal Nacional Antidopatge, dependent del Comitè Olímpic Italià (CONI), ha decidit aquest divendres reobrir la causa contra l'exfutbolista i actual entrenador del Barcelona Pep Guardiola per dopatge durant la seva etapa com a jugador del Brescia. Guardiola va ser absolt el maig passat per la Cort de justícia federal de la federació italiana.

El fiscal antidopatge del CONI, Ettore Torri, ha demanat la reobertura del cas, que serà examinat el 15 de setembre. Guardiola va ser absolt de l'acusació de dopatge el 2007 pel Tribunal d'Apel·lació de Brescia i el maig de 2009 per la Cort de Justícia Federal de la Federació Italiana de Futbol (FIGC). Fonts del CONI han indicat que la Fiscalia Antidopatge considera "inacceptables" els motius que van determinar l'absolució del jugador per part de la justícia esportiva italiana, raó per la qual ha decidit apel·lar.

Segons aquestes fonts, "els motius més específics pels quals no els considera acceptables es donaran el 15 de setembre". L'any 2001, Guardiola va ser condemnat a quatre mesos d'inhabilitació, més una multa de 50.000 euros, pel Comitè de Disciplina de la Lliga Professional, després d'un suposat doble positiu per nandrolona.

La sentència va ser després ratificada per la Comissió d'Apel·lació de la FIGC. El jugador va presentar una instància de revisió, que va ser acceptada per la Cort de Justícia Federal de la federació italiana el 8 de maig passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.