Esports

S’esperen 45.000 fidels

L’organització confia en els aficionats que es despertin l’últim dia per omplir mig estadi

Tot està a punt al Camp Nou per al Catalunya-Argentina d’aquesta tarda. Ha costat molt, no ja portar la selecció albiceleste, sinó el fet mateix de poder organitzar el partit. Serà el número 200 que juga l’equip nacional però, en realitat i pel que fa a l’època moderna (del 1997 ençà), es tracta tot just del quart matx (de 15) que no cau en dates FIFA i que no correspon a la concessió de la Federació Espanyola (FEF) del partit nadalenc. És per això que l’organització –Multimèdia Sports i la Federació Catalana (FCF)– espera una bona resposta del públic.

“Ara que Villar [president de la FEF] ens deixa jugar quan vulguem, cal demostrar que fem costat a la selecció”, clamava dijous Jordi Roche, president de la FCF. Ahir a última hora del vespre eren 30.000 les entrades venudes, però els responsables confien a arribar a 45.000 espectadors.

A totes
Al·licients no en falten. Sobretot perquè el rival, l’equip que dirigeix Sergio Batista, no jugarà de broma. Aquest equip, que és sub-23, més les incorporacions de Riquelme, Demichelis i Mascherano, espera revalidar per a l’Argentina a Pequín la medalla d’or aconseguida als Jocs Olímpics d’Atenes. Batista ha preparat dues sessions a Barcelona, totes dues a porta tancada, i afronten el matx anant a totes. Fins al punt que Coloccini, que ha de jugar els dies 4 i 8 de juny amb la selecció absoluta contra Mèxic i els Estats Units, i arrossega una petita molèstia, es quedarà a la banqueta. Volen córrer. “No em pregunten ni on, ni quan ni contra qui juguem, simplement volen jugar i guanyar”, ha explicat Batista, que ahir va avançar l’onze titular (vegeu gràfic adjunt) i va avançar que aquest equip olímpic es concentrarà a l’Estat a mitjans de juliol abans de viatjar a la Xina.

Posició nova per a Messi
Leo Messi, que ha renunciat explícitament a la prèvia de la Champions amb el Barça per ser a Pequín, en serà el principal estendard avui –i en una posició nova, més endarrerit que amb el Barça–, però també Agüero, Gago, Higuaín o Banega. I no estaran sols, amb la presència de milers d’aficionats argentins a la grada, que aportaran color i la seva particular manera de viure els partits.

“És evident que tenen un equip ple de talent i que tenen un gran potencial, però nosaltres tenim un equip competitiu i amb jugadors d’experiència internacional”, va contraposar ahir Pere Gratacós. El seleccionador català no va poder evitar referir-se un cop més al cas Bojan: “Ja sabíem que hi hauria gent a favor i en contra, però hem preferit prioritzar l’aspecte humà”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.