Esports

Ple d'il·lusió i ambició

Pascual reitera que vol un ritme de joc alt i Messina parla de petits detalls i grans figures

Amb la màxima il·lusió i amb tota l'ambició del món. Així, sense complexos, afronta aquesta tarda el Barça la semifinal de l'Eurolliga contra el CSKA Moscou, que obrirà a l'impressionant O2 World Arena de Berlín una de les finals four més igualades de la història.

Aquest, el d'intentar batre el vigent campió i participant a les últimes set fases finals, serà el primer gran repte de l'equip blaugrana, que aspira a guanyar una segona Eurolliga després de la del 2003 al Palau Sant Jordi. Això, en la desena presència en una final four.

En els dies i hores previs els dos tècnics, Ettore Messina, molt experimentat i llorejat, i Xavi Pascual, amb poc més d'un any a l'elit de les banquetes però ja amb qualitat demostrada, no s'han cansat de repetir, igual que molts dels jugadors, que la gran clau del partit pot estar en el ritme de joc.

Si el CSKA pot imposar la seva excepcional defensa i el joc parsimoniós ho tindrà tot a favor per passar a la final, mentre que si el Barça és capaç de controlar els rebots i sortir al contracop pot fer molt mal a un equip rus que no té ara per ara tant ritme de competició com el català.

"Ens convé que el ritme sigui alt. Ells es troben còmodes en estàtic i intentaran que nosaltres no anotem en la primera meitat de les nostres possessions", va comentar un Xavi Pascual a qui no li fa cap por tenir al davant un geni com Messina.

"No se sap fins a quin punt l'experiència pot decidir campionats. Per a mi és una satisfacció estar aquí compartint taula amb grans entrenadors d'Europa, però en l'únic que vull pensar és en l'equip", va afegir aquest dijous Pascual en la multitudinària roda de premsa de presentació de la final four. Un Pascual que ha dit que "no hem vingut a Berlín a tornar a l'elit, sinó a guanyar".

Després de l'acte, Messina va parlar de la semifinal contra el Barça amb els enviats especials de la premsa catalana. "Els petits detalls i les grans figures que tenim els dos equips poden decidir el partit en moments claus. Nosaltres estem bé, però sí que és veritat que l'últim mes hem jugat poc i espero que no haguem abaixat el ritme", va explicar l'entrenador italià, que ara mateix podria ser a la banqueta del Barça. "Ells estan contents amb Xavi Pascual i jo estic content al CSKA. El que pot passar, passa, i el que no pot passar, no passa", va dir en referència al seu frustrat fitxatge l'any passat pel Barça. Avui es veuran les cares. I només un serà demà a la final. Tant de bo que hi siguin Xavi Pascual i el Barça.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.