Esports

“Pep, per molts anys al Barça!”

Laporta felicita Guardiola en el seu 39 aniversari enmig de la incertesa del club per conèixer el seu futur

“Per molts anys, i per molts anys al Barça!”. Mitja felicitació, mig desig, Joan Laporta va enviar ahir públicament aquestes paraules a Pep Guardiola, que complia 39 anys situat a l’epicentre del club, tant per la fita històrica de l’hexacampionat com per la incertesa del seu futur. Si dissabte havia fixat Setmana Santa perquè comuniqués la decisió, ahir el president blaugrana va evitar marcar un termini i va assegurar que li fa “absoluta confiança” al tècnic per triar el què, el com i el quan. “Sap el que interessa al club millor que ningú, i sempre ha actuat amb respecte i responsabilitat”, va proclamar Laporta per pensar que Guardiola acabarà renovant.

Això és el que també vol creure la gran majoria de barcelonistes, tot i que l’entrenador català segueix dilatant la decisió, per més que els seus jugadors i els directius li han demanat que segueixi. Segons s’ha filtrat, l’oferta de l’entitat seria per dues temporades (una més una), amb clàusules d’alliberament per costat i l’altre i amb un sou a l’alçada dels seus èxits.

Sigui com sigui, a Laporta se li va acabar escapant que espera la resposta de Guardiola “com més aviat millor”. “No vull esperar. Haig d’esperar”, va arribar a dir el màxim mandatari del Barça, abans de qualificar Guardiola com “el millor entrenador del món”. Sent així, va comentar Laporta, “és lògic i inevitable” que el de Santpedor estigui rebent grans ofertes d’altres equips, com la que es va conèixer del Manchester United, que estaria beneïda per Alex Ferguson.

“Respectem el seu període de reflexió, però ell sap que té molt recorregut al Barça, no només per la voluntat del barcelonisme sinó pel seu caràcter”, va expressar Laporta, que també va llançar floretes als executius, encapçalats pel director general corporatiu, Joan Oliver. “Seria una temeritat que els volguessin substituir, han fet un treball excel·lent i tenen contracte en vigor”, va afirmar Laporta.

Ferrer-Godall, més difícil
A l’espera que es resolgui el futur de Guardiola, Laporta també està pendent que els vicepresidents Alfons Godall i Jaume Ferrer formin una sola candidatura, tot i que cada vegada sembla més complicat. “Ara és molt difícil. [L’acord] Hauria d’haver estat abans”, va indicar ahir Ferrer a Ona FM. De fet, Ferrer ja actua explícitament com a precandidat, amb un gabinet de premsa propi i actes preelectorals com el de divendres passat davant el consell consultiu de penyes.

D’altra banda, Laporta va saber ahir que la Fiscalia Anticorrupció ha arxivat la denúncia que l’advocat Oriol Giralt –l’home de la moció de censura– li va interposar per la presumpta intermediació irregular en el contracte de representació que Johan Cruyff va signar amb Mediapro.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.