Esports

Milers de barcelonistes es tornen a llançar als carrers per celebrar una fita que encara no suposa un títol

Guardiola destaca com a decisiu el convenciment dels seus “fins a l’últim sospir”

Quatre dies després que l’afició del Barça sortís al carrer per celebrar la golejada al Bernabéu i la sentència del campionat de Lliga, milers de seguidors blaugranes van repetir ahir l’esclat d’alegria incontenible quan Iniesta empatava contra el Chelsea i classificava l’equip de Pep Guardiola per a la final de Roma. Novament, tots els racons del país, començant per l’emblemàtica Font de Canaletes, es van omplir de gent i les celebracions es van allargar fins ben entrada la matinada.

A quilòmetres de distància, a Londres, Pep Guardiola tampoc no amagava una alegria que ja va començar a mostrar dissabte passat a la nit: “Anirem a Roma i estem molt contents, és un somni”. Un somni aconseguit gràcies a la perseverança i a una manera d’entendre el futbol. “Ens ho hem cregut fins a l’últim sospir i per això ho hem aconseguit –deia el de Santpedor–. I penso que hem fet moltes coses durant la temporada per mereixe’ns una miqueta ser presents a la final”.

Fidel al seu estil
Abans però, a Stamford Bridge, el patiment s’havia allargat fins a l’últim moment. “Esperàvem que ells sortissin més, però no ha sigut així, i el golàs d’Essien ens ha condicionat –va explicar el tècnic–. Nosaltres enteníem que fent circular la pilota trobaríem la classificació, però ens ha costat molt, perquè es tracta d’un rival físicament fort i que es tanca bé i que quan ens hem quedat amb deu ha seguit jugant igual... Però nosaltres també hem persistit i al final ja només era cosa de l’atzar i el talent individual dels jugadors”.

I si de jugadors parlem, i sense restar mèrit a homes com, per exemple, Valdés, l’home de la nit era, sens dubte, Andrés Iniesta. “És un moment de l’hòstia”, admetia el manxec, sense poder contenir l’alegria, tan bon punt es va acabar el matx. “Crec que ens mereixem ser a la final per tot l’esforç que hem fet al llarg de la temporada i això demostra que quan es treballa hi ha recompensa”, va afegir. A l’hora d’explicar la jugada del decisiu gol, el migcampista traspuava emoció.
“Moments així no se somien... Potser si faig el mateix xut al minut 5 de partit envio la pilota a la segona graderia, però en aquell moment havia d’entrar –va assenyalar–. No he pensat en res, només l’he engaltat amb tota la meva ànima i ha entrat”.

Eto’o, per la seva banda, va tornar a lloar especialment, com ja va fer després del partit de Madrid, la feina de Guardiola. “Al descans el Pep ens ha parlat molt bé i és per això que ens ho hem cregut fins al final”, deia el camerunès. I el tècnic ho corroborava: “A la mitja part els he dit que calia continuar i que si hi havia algú que no podia, millor que no sortís”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.