Esports

Rijkaard també anima

L'exentrenador del Barça trenca el seu silenci i destaca que si els de Guardiola aconsegueixen fer el seu joc a la final "no poden perdre"

Ha estat pràcticament mut durant tot un any i ni tan sols se l'ha vist sinó de casualitat i de manera furtiva. Però ahir es va fer escoltar: Frank Rijkaard és el primer que s'alegra que al Barça li vagin tan i tan bé les coses un cop esgotada la seva etapa i fins i tot serà un tifoso blaugrana més a Roma en la final de la Lliga de Campions. "Si el Barcelona es defensa bé, crec que serà capaç de derrotar el Manchester United. Si aconsegueix desplegar el seu joc i no cometre errors, no pot perdre", va exposar ahir, ni més ni menys, que l'entrenador que va donar l'última Champions al Barça, el 2006 a París.

Sap del que parla. No només per l'experiència de la cita a la capital francesa, sinó també perquè, l'any passat, precisament caure eliminat pel Manchester United a un pas de la final de la Champions es va traduir en l'anunci del seu adéu. La semifinal va ser igualadíssima (0-0 al Camp Nou i 1-0 a Old Trafford), però un error puntual de Zambrotta en el partit de tornada el va aprofitar brillantment Paul Scholes per decantar l'eliminatòria.

La ratxa del ManU
"Aquesta final és extraordinària, perquè s'enfronten els dos millors equips del món. El United està en ratxa últimament. Té Cristiano Ronaldo, un jugador de gran qualitat que decideix partits. Però s'enfronta al Barça i al seu futbol bellíssim", va prosseguir en una entrevista a la FIFA l'extècnic barcelonista. Sí, Rijkaard va considerar la dificultat de tenir com a rival el vigent Pilota d'Or i premi FIFA World Player. Però al "capdavant de la seva llista" de preferències hi ha Lionel Messi, davant les qualitats del qual es rendeix. "És un xaval excepcional. La primera vegada que el vaig veure em va deixar meravellat amb la seva habilitat amb la pilota. És sorprenent la manera que té de controlar i conduir la pilota. Molt poca gent és capaç de fer el que ell fa. El millor de tot és que Messi encara és molt jove, i això significa que continuarà millorant com a futbolista", va remarcar.

Encara un elogi més especial: "El futbol ha de servir per repartir felicitat, i això és el que aconsegueix Messi: fer feliç la gent. Messi fa que tots disfrutem amb el futbol. M'encanta Messi".

Però Rijkaard ahir no només es va recordar del crac argentí. "Xavi I Iniesta són homes bons i treballadors que sempre s'entreguen en cos i ànima", va indicar l'holandès, que fins i tot va tenir paraules amables per al jugador que més va trair la seva confiança: Ronaldinho. "Estic convençut que tornarà a ser el geni de sempre. Només necessita concentrar-se de nou en el seu joc", va concloure. Qui sap si coincidirà a la grada a Roma amb l'avui milanista. Tots dos hi estan convidats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.